Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Majakka, Mikkeli

10

toukokuu

2020

Aurinkoista äitienpäivää

Lippu salkoon, äideille ruusuja kera onnitteluiden ja kakkukahvit päälle. Siinäpä oiva resepti onnistuneeseen ja ikimuistoiseen päivään.
Ruusuja
Juhlaliputus
Kakkuva

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Majakka, Mikkeli

Rypsipelto
26.7.2020

Päiväkävelyllä

Tänä kesänä olemme saaneet ihastella Majakan ympäristön kauniita rypsipeltoja. Näissä maisemissa on hyvä viettää omaohjaaja-aikojakin kävellen ja samalla ajatuksia ja kuulumisia vaihtaen.
mökillä
15.7.2020

Lahdenpohjan mökillä

Heinäkuussa starttasimme autot kohti Lahdenpohjan mökkiä. Mökillä kyselimme asukkailta mikä mökkipäivässä on parasta. Vastauksia saatiin seuraavasti: saunominen ja uiminen, luonto, pihapelit, mukava yhdessäolo, grilliherkut ja mustikoiden poiminta. Mökkipäiviä tullaan vielä tekemään useita, jotta kaikki mukaan haluavat asukkaat pääsevät nauttimaan.
Kesän kivointa tekemistä
22.6.2020

Keskikesän tapahtumia

Majakassa lämmintä Kesäkuuta on vietetty mahdollisimman paljon ulkoillen. Uutena lajina kokeiltiin mm. hulavanteen pyörityskilpailua. Lämpimät kelit ovat jo mukavasti lämmittäneet Saimaan uintikelpoiseksi ja käytämme asukkaita mahdollisuuksien mukaan usein lähirannalla uimassa. Monet asukkaamme käyvät myös itsenäisesti päivittäin lähiseutujen uimapaikoilla. Juhannusta vietettiin perinteisesti grilliherkkuja nauttien ja yhdessä aikaa viettäen. Ilmojen lämmetessä huolehdimme asukkaiden nesteytyksestä tarjoamalla päivittäin wichyä ja ohjeistamalla pitämään huoneissa verhoja kiinni päivän kuumimpina aikoina.
Tuomi kukkii jo
31.5.2020

Alkukesän ajatuksia

Koronakeväästä ollaan selvitty, ja kesä on jo ovella. Olemme panostaneet Esperillä asukkaiden ja työntekijöiden turvallisuuteen arkisissa asioissa. Suomen hallituksen ja STM:n toukokuiset linjaukset on toiminnassamme otettu huomioon. Palvelukeskuksellamme on edelleen voimassa vierailukielto, mutta toukokuun kauniit kelit ovat kuitenkin mahdollistaneet asukkaillemme läheisten tapaamisen ulkotiloissa. Katetut ulkoterassit ovat olleet kovassa käytössä näillä vierailuilla ja Suomen kaunis luontohan avautuu suoraan Majakan ulko-ovista. Toukokuussa pidimme asukkaidemme kanssa jo ensimmäiset pihatalkootkin. Lisäksi liikuntaryhmät ovat painottuneet ulkoiluun. Kädentaidon ryhmä on toiminut pitkin kevättä korona-ohjeistus huomioiden. Kyseinen ryhmä hyvästeltiin kesätauolle herkuttelujen merkeissä. Työtoimintaa pääsemme asteittain ja hallitusti aloittelemaan asukkaillemme kesäkuussa.
Ruusuja
10.5.2020

Aurinkoista äitienpäivää

Lippu salkoon, äideille ruusuja kera onnitteluiden ja kakkukahvit päälle. Siinäpä oiva resepti onnistuneeseen ja ikimuistoiseen päivään.
Vapun kuvia
4.5.2020

Vapun tunnelmia

Majakassa vappua vietettiin herkutellen simalla ja munkeilla. Hyvästä säästä nautimme ulkoillen ja pihapelejä pelaten korona-ohjeistus huomioiden.