Esperi Hem Ulpukka, Vasa

Esperi Hem Ulpukka erbjuder boendeservice för mentalvårds- och missbruksklienter som behöver stöd och handledning i vardagen dygnet runt.

Aktiv vardag

Klienterna engageras med hjälp av aktiv och motiverande verksamhet som stöder rehabiliteringen. Olika funktionella grupper, kamratstödsmöten och övningar i att uträtta ärenden ingår på ett centralt sätt i vardagen. Invånarna deltar varje dag i hemmets sysslor och uträttar ärenden. För varje invånare upprättas en individuell rehabiliteringsplan där man tillsammans fastställer rehabiliteringens mål. En personlig handledare stöder och styr rehabiliteringsklienten framåt längs rehabiliteringsstigen. Den yrkesskickliga personalen finns på plats dygnet runt.

Trivsam hem

Varje invånare har ett eget tillgängligt rum med toalett och badrum samt tillgång till rymliga gemensamma utrymmen för måltider och samvaro. På rummet får man vara i lugn och ro och i de gemensamma utrymmena kan man umgås och tillbringa fritiden tillsammans. Invånarna har också tillgång till en trivsam gård.

I boendeservicen ingår

  • handledning och stöd dygnet runt
  • ansvar för invånarens ärenden
  • näringsrika måltider
  • fungerande stödtjänster (klädvård, städning och trygghetstjänster)
  • mångsidig rehabilitering


Hej, jag hjälper dig med allt som gäller servicen på Esperi Hem Ulpukka. Välkommen att bekanta dig!


Riikka Hautala
Enhetschef
050 593 5754 (vardagar kl. 9-15)
riikka.hautala@esperi.fi

Hem Ulpukka:
050 313 2088
050 314 7469

Besöksadress: Hästholmsvägen 71-73, 65380 Vasa