Koti Kiviranta Lahti ulkoa
Kuvagalleria

Esperi Koti Kiviranta

Esperi Koti Kiviranta tarjoaa 10-18 -vuotiaille avohuollon tukitoimin sijoitetuille, kiireellisesti sijoitetuille ja huostaanotetuille lapsille turvallisen kasvuympäristön. 7- paikkainen yksikkö sijaitsee Lahden Ahtialassa.

Tiedäthän, että samassa talossa sijaitsee myös nuorten Arviointi- ja kriisiyksikkö Esko. Lisätietoa löydät täältä.

Tukea elämänhallintaan

Kiviranta antaa mahdollisuuden lapselle irtaantua kasvua ja kehitystä vahingoittavista elinolosuhteista ja tarjota niiden tilalle uusia, kokonaiskehitystä eheyttäviä vaihtoehtoja. Lasta tuetaan etsimään tavoitteita elämäänsä ja saavuttamaan elämänhallinnan. Tavoitteena on kasvattaa lasta tiiviissä yhteistyössä hänen perheensä kanssa. Työn lähtökohta on mahdollisuuksien mukaan saada perhe jälleenyhdistettyä.

Laitossijoituksen jälkeiset räätälöidyt tukipalvelut voidaan tuottaa oman Avopalvelukeskuksen kautta, esimerkiksi jälkihuoltotyö.

Toiminnallinen arki

Yksikön arki on strukturoitua, mutta samalla lapsilähtöistä. Käytössä on mm. yhteisöpalaverit. Jokaiselle lapselle on nimetty omaohjaajapari, joka ensisijaisesti toimii lapsen ja lähiverkoston kanssa yhteistyössä ja tekee lapsen kanssa hoito- ja kasvatussuunnitelman.

Yksikössä annetaan lapsikohtaista itsenäistymisvalmennusta, johon kuuluu mm. ruoanlaittoa, hygienia- ja siisteyskasvatusta, rahankäyttöopastusta ja omien asioiden hoitoon liittyvää ohjausta.

Viihtyisä ympäristö

Yksikkö sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Bussipysäkille on matkaa vain noin 500m. Läheltä löytyvät lisäksi mukavat ulkoilualueet, koulu, päiväkoti ja terveyskeskus.