Esperi Vårdhem Edit, Jakobstad

Esperi har öppnat ett nytt vårdhem i Jakobstad hösten 2017. Esperi Vårdhem Edit erbjuder vård och omsorg dygnet runt för äldre och minnessjuka. Vårdhemmet utgör ett tryggt hem där hjälpen alltid finns nära till hands och vardagen löper smidigt. Invånarna kan betala för boendet själva eller också få tillgång till servicen via den kommunala servicehandledningen eller med servicesedel.

Gemensam vardag

På vårdhemmet arbetar personer som har specialiserat sig på vård och handledning av äldre. Handledarna uppmuntrar invånarna att delta i hemmets sysslor och dagliga rutiner. På så sätt främjas invånarnas funktionsförmåga och en positiv aktivitetsnivå. Både invånare och vårdare tillbringar vardagen tillsammans med mångsidig verksamhet – vi firar helgdagar, gympar, dricker kaffe och njuter av sommardagar på den vackra gården.

Ett tryggt hem

Varje invånare har ett eget stort rum med tillgänglig toalett och badrum samt tillgång till gemensamma, trivsamma utrymmen för måltider och samvaro. Invånaren kan inreda sitt eget rum med bekanta möbler och kära föremål. Den trygga gården möjliggör utevistelse och aktiviteter året runt. Utrymmena har planerats och inretts tryggt med tanke på äldres behov och för att främja självständigt boende.

I boendeservicen ingår

  • handledning och stöd dygnet runt
  • näringsrika och smakliga måltider
  • fungerande stödtjänster (klädvård, städning och trygghetstjänster)
  • mångsidig sysselsättning och hobbyverksamhet
     

Hej, jag hjälper dig med allt som gäller servicen på Esperi Vårdhem Edit. Välkommen att bekanta dig!
 

Vårdhem Edit:
050 434 9738
050 436 3127

Sara Sundqvist
Enhetschef
050 911 4268 (vardagar kl. 9-15)
sara.sundqvist@esperi.fi

Besöksadress: Gärdesvägen 22, 68630 Jakobstad