Esperi tarjoaa ikäihmiselle kodin

“Esperin palvelutaloissa ja hoivakodeissa liikutaan, ulkoillaan, lauletaan, katsotaan elokuvia ja vietetään yhdessä merkkipäiviä.”

Esperi tarjoaa ikäihmiselle turvallisen kodin, jossa hän voi nauttia elämästä ja mukavasta arjesta. Esperin hoivakodeissa ja palvelutaloissa asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päiväohjelman suunnittelua ohjaavat asukkaiden tarpeet, eivät henkilökunnan rutiinit. Ovemme ovat aina auki ikäihmisten läheisille.

Esperin hoivakodit ja palvelutalot ovat kodinomaisia ja viihtyisiä. Meillä asukas otetaan vastaan yksilönä. Tarjolla on samanhenkistä seuraa ja runsaasti mukavaa, virikkeellistä toimintaa, aina asukkaan omilla ehdoilla. Maittavasta ruoasta nautitaan kiireettömästi, ja ateriat valmistetaan ikäihmisten ravintosuositusten ja mieltymysten mukaan. Pariskunnat asuvat halutessaan yhteisessä huoneessa, kuin kotona.

Palvelutaloissa asumista tuetaan päivisin

Kevyesti tuettu asuminen palvelutalossa sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Palvelutalon asukkaat asuvat omissa huoneissaan tai huoneistoissaan. Kodikkaissa yhteistiloissa voi halutessaan viihtyä ja puuhata muiden kanssa. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Turvapuhelin ja kotihoito antavat tarvittaessa lisäturvaa palvelutalon asukkaille.

Hoivakodeissa apu on lähellä ympäri vuorokauden

Tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja apua. Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ovat hoivakodissa jatkuvasti paikalla, ja omahoitaja huolehtii yksilöllisestä kuntouttavasta hoivasta. Myös hoivakotien asukkaat asuvat omissa huoneissaan tai huoneistoissaan.

Tilapäinen asuminen auttaa poikkeustilanteissa

Lyhytaikainen asumispalvelu auttaa esimerkiksi silloin, kun ikäihmisen omassa kodissa tehdään putkiremonttia tai kun omaishoitaja on lomalla. Tarjoamme lyhytaikaista asumista sekä palvelutaloissa että hoivakodeissa.

Asumisen lisäpalvelut

Esperin palvelutalojen ja hoivakotien palvelut sisältävät aina vuokran, ateriat, hoidon ja hoivan sekä virikkeellisen ja kuntouttavan toiminnan. Lisäpalveluina on saatavissa esimerkiksi kotihoidon palveluita, kuten asiointiapua tai jalkahoitajan ja kampaajan palveluita sekä lääkäripalveluita.

Toimi näin!

  • Ota ensin yhteyttä ikäihmisen kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin ja selvitä, onko hän kuntonsa, tulojensa ja varallisuutensa perusteella oikeutettu kunnan maksamaan asumispalveluun.
  • Tutustu Esperin hoivakoteihin ja palvelutaloihin.
  • Lue lisää yhteiskunnan tuista.
  • Kysy lisää Esperin asiakasneuvonnasta, numerosta 010 408 9444.