Esperi Hoivakoti Pumpuli ja Hoivakoti Pellava

“Kaunis ympäristö ja lämminhenkinen ilmapiiri tarjoavat ihanteelliset puitteet mielekkäälle arjelle.”

Vanhan Kutomon Hoivakoti Pumpuli tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ikäihmisille kahdessa eri yksikössä Forssassa. Hoivakoti Pumpuli on toiminut vuodesta 2008 lähtien ja Hoivakoti Pellava avasi ovensa alkuvuodesta 2012. Yksiköt liittyivät osaksi Esperiä joulukuussa 2014.

Hoivakoti Pumpuli tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille, jotka tarvitsevat jatkuvaa toisen henkilön tukea päivittäisissä toiminnoissa. Pumpulissa on 16 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa, joista kaksi on tarkoitettu tilapäiseen asumiseen.

Hoivakoti Pellavassa on 18 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa ikäihmisille. Pellava on erityisesti muistisairaille suunnattu hoivakoti, jonka toiminnasta vastaavat muistihoitajiksi erikoistuneet hoitajat.

Lämminhenkinen arki

Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Kaunis ympäristö ja lämminhenkinen ilmapiiri tarjoavat ihanteelliset puitteet asukkaiden mielekkäälle arjelle.Omaiset eivät ole ainoastaan vierailijoita, vaan osa tiimiä.  Hoitotyössä painotetaan vierellä kulkemista ja jokaisen omien rytmien sekä arvojen kunnioittamista. 

Viihtyisä ympäristö

Hoivakodit sijaitsevat Vanhan Kutomon upeassa tehdasmiljöössä, Forssan sydämessä. Hoivakodit ja niiden ympäristö on suunniteltu asiakasryhmän tarpeita ajatellen turvallisiksi ja kodinomaisiksi. Sekä Pumpulissa että Pellavassa jokaisella asukkaalla on oma tilava huone. Huoneiden lisäksi asukkailla on käytössään viihtyisät ja avarat yhteistilat sekä kaunis piha-alue. Piha-alueella ulkoillaan yhdessä ja nautitaan kesäisistä päivistä.

Päivätoiminta

Hoivakoti Pumpuli tarjoaa ohjattua ja valvottua päivätoimintaa kotona selviytymisen tueksi. Päivätoiminnan ohjelmaa muokataan asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Päiväohjelmaan kuuluu monipuolista kuntouttavaa ja sosiaalista toimintaa ryhmässä. Lisäksi tarjotaan mahdollisuus henkilökohtaisen hygienian hoitoon, ruokailuun, virkistymiseen sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yhdessäoloon. Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea ikäihmisten toimintakykyä ja elämänlaatua sekä tuoda vaihtelua arkielämään. Toiminnan avulla omaishoitajat saavat myös mahdollisuuden vapaa-aikaan ja omien asioiden hoitamiseen.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta. 

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Kirsi Tuomola
050 505 0111
kirsi.tuomola@esperi.fi

Hoitajat
Pumpuli 050 370 8351
Pellava 050 370 5743

Kuulumisia