Esperi Hoivakoti Vehkahovi

“Viihtyisä, moderni hoivakoti Haminassa!”

Esperi Hoivakoti Vehkahovi avautui Haminaan huhtikuussa 2015. Hoivakoti Vehkahovi tarjoaa asumispalveluita ikäihmisille. Hoivakoti Vehkahovissa on kaksi 15-paikkaista ryhmäkotia, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille. Lisäksi Vehkahovi tarjoaa kevythoivaa erillisessä 15-paikkaisessa yksikössä. Kevythoiva on turvallista ja yhteisöllistä asumista, joka on tarkoitettu vain vähän arkiaskareissa tukea tarvitseville ikäihmisille.

Lämminhenkinen arki

Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs arki ja heitä kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen.

Viihtyisä koti

Hoivakoti sijaitsee kauniissa ympäristössä, meren läheisyydessä, Haminan Poitsilan kaupunginosassa. Vehkahovissa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiskäytössä olevat ruokailu- ja oleskelutilat. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus. Omat huoneet pesutiloineen takaavat yksityisyyden ja rauhallisen levon, viihtyisät yhteistilat seuraa sekä yhteisöllisyyttä. Asukkaiden käytössä on myös turvallinen piha-alue, jossa nautitaan yhteisistä hetkistä ja ulkoilusta. Hoivakoti Vehkahovin välittömästä läheisyydestä löytyvät peruspalvelut sekä hyvät liikuntamahdollisuudet.

Asumispalveluun kuuluvat

 • ympärivuorokautinen hoiva
 • ravitsevat ateriat
 • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
 • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Kevythoivan palvelupakettiin kuuluvat henkilökunnan läsnäolo arkipäivisin, päivittäinen lounas, turvapuhelinpalvelu 24/7 sekä mahdollisuus osallistua yhteiseen viriketoimintaan.

Kodin ruokalistaan voitte tutustua tästä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Katja Laakkonen
050 302 9941
katja.laakkonen@esperi.fi

Hoitajat
Metsäpirtti 050 401 4166
Sammalmetsä 050 526 8554
Kuusikoto 050 525 7364

Tiiminvetäjät / sairaanhoitajat
Tanja Korpi 046 920 2123
Ulla Anttila 046 920 2534

Kuulumisia

 • 24
  toukokuu 2017
 • 11
  toukokuu 2017
  Toukokuun kuulumiset Vehkahovista

  Vappua valmisteltiin yhdessä ja simat laitettiin alussa. Vapun aikaa vietettiin syöden makkaraa ja perunasalaattia. Tällä viikolla meitä on käynyt ilahduttamassa Vehkalahden koulun oppilaat. He ovat käyneet lukemassa lehtiä ja juttelemassa asukaiden kanssa. Asukkaat ovat jo muutamina päivinä uskaltautuneet ulkoilemaan omalle terassillekin aurinkoisimpina päivinä.

 • 24
  huhtikuu 2017
  Viikon 17 toimintaa

  Viikolla 17 Vehkahovissa vierailee kaverikoirat. Päivällä yhdessä tuumin vaihdettiin kevät verhot ja siivottiin pääsiäinen pois. Asukkaat silittelivät verhoja ja pesivät koristeet ikkunoista. Tiistaina laitetaan vappusimat käymään. Keskiviikkona keksitään porukalla mukavaa tekemistä. Toivotaan hyviä ulkoiluilmoja. Torstaina vietetään veteraanipäivää juhlan merkeissä, esiintyjäkin saatu ja juhlakakut tilattu. Perjantaina koristellaan jo vappua pikku hiljaa ja lopullinen vapputunnelma tehdään lauantaina. Viikonloppuna tietysti ulkoillaan. Sunnuntaina on sitten vappuaatto ja syödään munkkeja ja juodaan simaa.

 • 11
  huhtikuu 2017
  Viikon 15 tapahtumat

  Viikko 15 on vielä pääsiäisen aikaa. Maanataina meillä oli seurakunnan hartaus ja pääsiäistunnelmien valmistelua. Viikolla koristellaan rairuohoja, valmistellaan kotimme pääsiäiskuntoon. Keskiviikkona jumpataan Suomi 100-vuotta teemalla. Viikonloppuna odotellaan pääsiäisvieraita sekä ulkoillaan sään salliessa.

 • 04
  huhtikuu 2017
  Toimintatuokiot

  Viikolla 14 valmistaudutaan jo pääsiäiseen. Maanantaina askarreltiin pääsiäiskoristeita ikkunoihin. Tiistaina istutetaan rairuohon. Keskiviikkona koristellaan virpomavitsoja. Torstaina tehdään jotain enneltasuunnittelematonta. Perjantaina Muistellaan Mikael Agricolaa. Viikonloppuna ulkoillaan säänsalliessa.

  Tiistaina 4.4. oli ennakkoäänestyspäivä, johon osallistuttiin aktiivisesti ja pohdittiin eri ehdokkaita.

Selaa uutisia