Esperi Hoivakoti Joutsenon Suvanto

“Jokainen ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen!”

Esperi Hoivakoti Joutsenon Suvanto tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille ja muistisairaille. Joutsenon Suvanto on turvallinen ja viihtyisä koti Jänhiälän kylässä, Joutsenossa. Kodissa on yhteensä 16 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella tarjotaan asumispalvelua myös lyhytaikaiseen hoivan tarpeeseen, esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi. Osaksi Esperi-konsernia Joutsenon Suvanto liittyi marraskuussa 2016.

Turvallinen arki

Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa sekä monipuolista harrastus- ja viriketoimintaa. Kodissa säännöllisesti pidettävät muistelutuokiot, yhteislauluhetket ja tuolijumppatunnit ovat kaikkien mieleen ja luovat arjesta tunnelmallisen.

Hoitotyötä ohjaa ihmiskäsitys, jossa huomioidaan niin fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen kuin myös henkinen olemus. Jokainen ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen. Kodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Muistisairaiden hoitoon on kouluttauduttu TunteVa-toimintamallin ja logoterapian oppien mukaisesti. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelma.

Maukkaat ateriat ja leivonnaiset valmistetaan yhdessä, kodin omassa keittiössä.

Viihtyisä koti

Hoivakodin ympäristö on rauhallinen ja turvallinen. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc- ja suihkutilat. Talossa on 13 yhden hengen ja kaksi kahden hengen huonetta, jotka asukkaat voivat sisustaa omilla tärkeillä tavaroillaan. Kodin yhteistiloissa harrastetaan, vietetään juhlia ja seurustellaan. Hoivakotia ympäröi iso, viihtyisä puutarha, joka mahdollistaa ulkoilun ympäri vuoden.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Paavo Eloranta
050 330 7505
paavo.eloranta@esperi.fi 

Aluepäällikkö
Tina Ansas
040 7313 831
tina.ansas@esperi.fi

Kuulumisia