Esperi Hoivakoti Ratina

“Virikkeellinen arki tuo sisältöä päiviin!”

Esperi Hoivakoti Ratina on ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille ja muistisairaille tarjoava hoivakoti Tampereen keskustan tuntumassa Ratinassa. Hoivakodissa on 28-asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen lisäksi asukkaaksi voi tulla lyhyeksi aikaa esimerkiksi omaishoitajan vapaan ajaksi tai toipumaan sairaalajakson jälkeen. Ratina on ollut toiminnassa vuodesta 2012 lähtien.

Turvallinen arki

Lähtökohtana on jokaisen asukkaan omien tarpeiden ja voimavarojen huomioiminen.  Hoitajat kannustavat asukkaita osallistumaan päivittäisiin toimintoihin yksilöllisen toimintakyvyn ja vireystilan mukaisesti. Hoitotyö on kuntouttavaa ja osallistavaa. Ratinassa järjestetään päivittäin monipuolista ohjelmaa ja ajanvietettä ja viikko-ohjelma on hoivakodissa esillä. Vuodenaikajuhlat, merkkipäivät ja muut tapahtumat huomioidaan erikseen. Hoivakodissa käy vapaaehtoisia muun muassa pitämässä lukupiiriä.

Koulutettu henkilökunta on erikoistunut ikäihmisten hoitoon ja hoivaan.  Hoivakodilla käy säännöllisesti kampaaja, jalkahoitaja ja fysioterapeutti, joilta voi ostaa palveluita. Hoivakodilla käy myös geriatri, jolta voi ostaa lääkäripalvelua erikseen sovitusti.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka yhteydessä on esteetön wc-kylpyhuone. Halutessaan asukas voi sisustaa huoneensa omilla muistoesineillä ja huonekaluilla. Hoivakoti Ratinan suunnittelussa on huomioitu se, että muistisairaiden hoidon kannalta turvallinen ja vapaa liikkuminen on tärkeää. Tilojen sisutuksessa on huomioitu myös kodinomaisuus - runsaat värit tuovat iloa asukkaille! Yhteiset ruokailu- ja seurustelutilat ovat esteettömät ja ulottuvat aina rajatuille sisäpihoille asti. Turvallinen piha-alue mahdollistaa ulkoilun myös apuvälineiden kanssa. Hoivakoti Ratinaan on helppo tulla. Hoivakoti on Ratinanrannan kiinteistöjen alakerrassa, rantabulevardin lähellä. Mukavasta viherhuoneesta on näkymä Viinikanlahdelle.

Asumispalveluun kuuluvat

 • ympärivuorokautinen hoiva
 • ravitsevat ateriat
 • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
 • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Heli Mattila
050 412 8355
heli.mattila@esperi.fi

Hoitajat
050 406 5751
050 436 2185

Tiiminvetäjä-sairaanhoitaja
050 412 7189

Kuulumisia

 • 11
  tammikuu 2017
  Oppilaitosyhteistyöllä iloa

  Esperi Hoivakoti Ratina aktiivisessa yhteistyössä Pirkanmaan alueen oppilaitosten kanssa. Opiskelijoita harjoittelee yksikössämme ympäri vuoden.

 • 31
  lokakuu 2016
  Vapaaehtoistyöstä iloa Ratinan asukkaille

  Mummonkammarin vapaaehtoiset käyvät Esperi Hoivakoti Ratinassa joka keskiviikko klo 15 ilahduttamassa asiakkaiden arkea mm. elävän musiikin keinoin.

 • 19
  lokakuu 2016
  Kuorolaulua

  Pirkkalan kansalliset seniorit ilahduttavat asukkaita kuorolaulullaan hoivakoti Ratinassa 24.11. klo 14 alkaen.

 • 19
  lokakuu 2016
  Hyvä suuhygienia kaiken ikää!

  Hyvän suuhygienian merkitys korostuu ikääntyessä. Tule kuuntelemaan Oral hammaslääkäreiden suuhygienistin neuvot suusi terveyden parhaaksi!

  Hoivakoti Ratinassa mahdollistamme hammaslääkärin hoidon hoivakodin tiloissa tilanteissa, joissa hammaslääkäriasemalla asiointi ei onnistu. Kysy rohkeasti lisää!

 • 24
  helmikuu 2016
  Arjen piristystä nykytekniikalla

  Esperi Hoivakoti Ratinaan hankittiin oma tablettitietokone, "täppäri", monipuolistamaan asiakkaiden päiväohjelmaa.

Selaa uutisia