Esperi Hoivakoti Brahe

“Turvallista ja kodikasta asumista uudessa hoivakodissa.”

Esperi Hoivakoti Brahe on vuonna 2015 valmistunut hoivakoti Turussa. Brahe tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille. Hoivakodissa on yhteensä 56 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu esimerkiksi omaishoitajan vapaan tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. 

Turvallinen arki

Kokeneet hoitotyön ammattilaiset toimivat aina asukkaan ehdoilla ja kuntouttavan hoitotyön otteella. Hoivakoti Brahen henkilökunta on erikoistunut ikäihmisten ja muistisairaiden henkilöiden hoitoon. Hoitotyön tavoitteena on asukkaiden voimavarojen ja toimintakyvyn säilyttäminen mahdollisimman pitkään. Yhdessäolo ja päivittäinen viriketoiminta kuten toiminnalliset ryhmät, ajankohtaiset juhlat ja vierailevat esiintyjät tekevät arjesta mielekkään.

Viihtyisä koti

Hoivakoti Brahessa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone, yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus. Omat huoneet pesutiloineen takaavat yksityisyyden ja rauhallisen levon, avarat yhteistilat tarjoavat seuraa sekä yhteisöllisyyttä. Hoivakoti sijaitsee kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä, Turun keskustan läheisyydessä.

Kuntoutuspalvelut

Kuntoutusasiakkaille tehdään jakson aikana voimavarojen ja toimintakyvyn kartoitus sekä laaditaan myös tavoitteisiin pohjautuva kuntoutussuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutus toteutetaan asiakkaan, fysioterapeutin ja hoitohenkilökunnan aktiivisen yhteistyön tuloksena. Jakson tavoite käydään läpi hoitotiimin kanssa ja aktivoiva, kuntouttava hoitotyö on kaikessa arjen tekemisessä mukana.

Erilaisina terapiakäytöntöinä on käytössä esimerkiksi yksilöterapia, itsenäinen tai hoitajan avustamana alaraajojen lihasvoimaharjoittelu sekä ryhmätoimintaa tai yksilöllistä aktivoivaa toimintaa. Kotiuttamisen yhteydessä annetaan asiakkaalle loppuarviointi, suunnitelma apuvälinetarpeesta ja mahdollisesta jatkokuntoutuksesta sekä kotona selviytymistä tukevat ohjeet.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Anja Aaltonen
040 163 4881
anja.aaltonen@esperi.fi

Hoitajat
Valtikka 050 443 4696
Kruunu 050 445 0317
Sinetti 050 445 0378
Hovi 050 447 1548

Tiiminvetäjä
Mia Keihäs 050 592 1769

Kuulumisia

Selaa uutisia