Esperi Hoivakoti Villa Lyhde

“Taaton ja äidin on levätä vuoro, silloin kun pellolla meidän soi kuoro. – Lyhdeleikki -”

Espoon Viherlaaksossa Lippajärven rannalla sijaitseva Esperi Hoivakoti Villa Lyhteen toiminnan perustana ovat kuntoutus, liikunta, kulttuuri sekä taide. Villa ja Lyhde ovat 12-paikkaisia asumispalveluyksiköitä, jotka tarjoavat sekä pitkä- että lyhytaikaista hoitoa ja hoivaa muistisairaille. Villa Lyhteessä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla sekä asumispalveluiden että kuntoutuksen osaaminen.

Lämminhenkinen arki

Esperi Hoivakoti Villa Lyhde on tarkoitettu muistisairaille henkilöille. Elämänmakuista arkea eletään sosiokulttuurisen innostamisen periaatteella yhteisöllisesti ja kodinomaisesti. Tieteen, taiteen, kulttuurin ja liikunnan avulla eli kokonaisvaltaisella kuntouttavalla työotteella tuetaan asukasta käyttämään ja säilyttämään voimavaransa. Etenevästä aivosairaudesta huolimatta asukas löytää innostavassa ilmapiirissä usein myös lisäkapasiteettia. Ulkoilu- ja erilaiset liikunta-aktiviteetit varmistavat asukkaiden liikuntakyvyn säilymisen. Arkeen kuuluu arjen askareiden lisäksi monipuolinen ja mielekäs kuntouttava toiminta.

Viihtyisä koti

Villa Lyhteessä jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone sekä kodinomaiset yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Oma huone takaa yksityisyyden ja rauhallisen levon, yhteiset tilat tarjoavat seuraa ja yhteisöllisyyttä. Hoivakodin sisustuksessa on kiinnitetty erityisesti huomiota kodikkuuteen, turvallisuuteen ja asukkaiden viihtyvyyteen. Monipuolinen värien käyttö luo kauniin ympäristön sekä pirteän tunnelman. Turvallisella piha-alueella vietetään aikaa yhdessä ja nautitaan kesäpäivistä esimerkiksi kahvihetkien parissa.

Fysioterapiapalvelut

Villa Fysio toimii Hoivakoti Villa Lyhteen yhteydessä. Se tarjoaa kuntoutuspalveluita pitkäaikais- ja intervalliasukkaille, sekä aktivoivaa päiväkuntoutusta kotona asuville muistisairaille. Esteettömät tilat, modernit kuntoutusvälineet ja ammattitaitoiset työntekijät mahdollistavat yksilöllisen sekä ryhmämuotoisen kuntoutuksen. Fysioterapian merkittävimpiä tavoitteita muistisairaan henkilön kuntoutuksessa ovat liikkuvuuden- ja lihasvoiman ylläpitäminen ja kehittyminen, sekä tasapainon parantuminen. Villa Fysio tuottaa itsemaksaville asiakkaille yksilöfysioterapiapalveluita sekä omassa yksikössä että muissakin Esperin pääkaupunkiseudun yksiköissä.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Palveluvastaava
Katja Konttinen
0400 818 889
katja.konttinen@esperi.fi

Yksikön puhelinnumerot
Villa 010 408 8394
Lyhde 010 408 8397
Fysio 010 408 8396

Kuulumisia

Selaa uutisia