Esperi Hoivakoti Lintumäki

“Kesäisin sisäpihalla grillataan makkaraa ja kasvatetaan kukkia.”

Esperi Hoivakoti Lintumäki tarjoaa ikäihmisille ympärivuorokautista palveluasumista viihtyisässä ympäristössä Hämeenlinnassa. Lintumäessä on 34 asukaspaikkaa. Hoivakoti on aloittanut toimintansa vuonna 2009. Lintumäessä työskentelee osaava henkilöstö, joka on erikoitunut muistisairaiden henkilöiden hoitamiseen.

Lämminhenkinen arki

Tiivis yhteistyö asukkaiden läheisten kanssa on tärkeää ja omaisteniltoja pidetään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka on myös omaisten yhteyshenkilö. Omahoitajalla on ensisijainen hoivavastuu omasta asukkaastaan ja tämän hyvinvoinnista. Yleisenä hoitoajatuksena on saada asukkaat tuntemaan olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi. Hoitotyötä toteutetaan kuntouttavan ja osallistavan työotteen keinoin. Asukkaita tuetaan ja kannustetaan olemaan mukana arjen askareissa ja harrastustoiminnassa oman jaksamisen rajoissa. Lintumäessä arjesta löytyy iloa ja elämänmyönteisyyttä.

Viihtyisä ympäristö

Kaikilla asukkailla on käytössään oma huone sekä oma kylpyhuone. Asukkaat voivat sisustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen, tilava ruokasali sekä muita oleskelutiloja. Viihtyisissä yhteistiloissa löytyy seuraa ja yhteisöllisyyttä. Hoivakodissa järjestetään päivittäin toimintaa ja ryhmätoiminnoille on oma huoneensa. Lintumäessä on myös oma sauna ja pesuhuone. Tiloissa on kiinnitetty huomiota turvallisuuteen ja kodinomaisuuteen.

Hoivakoti sijaitsee viihtyisässä ympäristössä Hämeenlinnan Lintumäen kaupunginosan rauhallisella omakotitaloalueella. Lintumäen tilat ovat esteettömät ja aidatulla sisäpihalla on turvallista ulkoilla.  Sisäpihalle on helppoa kulkea ja kesäisin ulkona grillataan makkaraa ja kasvatetaan kukkia. Lähellä sijaitsevat Tiiriön alueen kaupat, joihin asukkailla on mahdollisuus lähteä ostoksille hoitajan tai läheisensä kanssa.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Riitta Laaksonen 
040 486 3870
riitta.laaksonen@esperi.fi 

Hoitajat
040 826 9225

Tiiminvetäjät
044 720 2420

Kaikki Esperin hoivakodit Hämeenlinnassa