Esperi Hoivakoti Tanhuakoti

“Olemme erikoistuneet muistisairaiden hoitoon!”

Esperi Hoivakoti Tanhuakoti Hämeenlinnassa tarjoaa ikääntyneille ympärivuorokautista hoitoa viihtyisässä ja kodikkaassa ympäristössä. Tanhuakoti on erikoistunut muistisairaiden ikäihmisten hoitoon. Hoivakodissa on 22 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella Tanhuakodissa on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan loman aikana. Tanhuakoti on ollut toiminnasta vuodesta 2008 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritykset liittyi vuonna 2011.

Kaikki asukkaamme ovat joko keskivaikeasti tai vaikeasti muistisairaita ja henkilökuntamme on erikoistunut dementiahoivaan. Meillä käy kerran viikossa geriatrian erikoislääkäri, joka on asukkaidemme omalääkäri.

Lämminhenkinen arki

Hoitoperiaatteena on tarjota asukkaille turvallista ja virikkeellistä kodinomaista hoitoa, jokaisen asukkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Tanhuakodissa toimitaan kuntouttavan ja osallistavan hoitotyön periaatteella. Asukkaita kannustetaan mukaan arjen askareisiin ja viriketoimintaan. Käytössä on omahoitajamalli ja tiivis sekä avoin yhteistyö asukkaiden omaisten kanssa.

Ulkoilu on yksi tärkeä osa viriketoimintaa. Asukkaille ja heidän läheisilleen järjestetään kolme kertaa vuodessa yhteiset juhlat. Toiminnassa otetaan huomioon yleiset juhlapyhät ja asukkaiden merkkipäivät. Arjen keskellä on mukava välillä viettää yhteisiä juhlahetkiä. Tanhuakodin ovet ovat aina avoinna omaisille ja vieraille, ja halutessaan voi vaikka yöpyä omaisensa kanssa.

Viihtyisä koti

Toimitilat on rakennettu vuonna 2008 ja laaja peruskorjaus valmistui vuonna 2016. Tilat ovat esteettömät ja valoisat. Kaikki tilat ovat yhdessä tasossa ja ne on suunniteltu juuri muistisairaita asukkaita ajatellen.

Asukkailla on yhdenhengen huoneet, joissa on oma wc ja suihku. Talossa on lisäksi kaksi kahden hengen huonetta. Asukkaat voivat sisustaa huoneensa oman näköisekseen omilla kalusteillaan ja tavaroillaan. Tanhuakodissa on avara aidattu takapiha. Kauniilla pihalla on iso katettu terassi ja kulkuväylät, joissa voi kulkea myös rollaattorilla ja pyörätuolilla. Hoivakotimme sijaitsee luonnon kauniilla alueella ja pihalta pääsee suoraan luontopoluille.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Minna Rantanen
050 303 6205
minna.rantanen@esperi.fi

Tiimivetäjä
050 303 7288

Hoitajat
050 303 8415

Kaikki Esperin hoivakodit Hämeenlinnassa

Kuulumisia