Esperi Hoivakoti Teerimäki

“Turvallista ja kodikasta asumista uudessa hoivakodissa”

Esperi avasi Hämeenlinnan Ojoisten kaupunginosaan ikäihmisten hoivakodin elokuussa 2015. Esperi Hoivakoti Teerimäki tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikääntyneille. Koulutetut hoitajat ovat paikalla kellon ympäri. Vakituisen asumisen ohella tarjotaan lyhytaikaista asumispalvelua esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Asukaspaikkoja on kahdessa kerroksessa yhteensä 62.

Asumispalvelun lisäksi Teerimäki tarjoaa avofysioterapiapalvelua sekä päiväkuntoutusta ikäihmisille ja muistisairaille henkilöille.

Lämminhenkinen arki

Palvelut perustuvat kuntouttavaan sekä osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan mukaan virike- ja harrastustoimintaan sekä arjen askareisiin oman jaksamisen puitteissa. Keskeistä hoitotyössä on asukkaan voimavarojen säilyttäminen mahdollisimman pitkään. Tavoitteena on tarjota hyvä ja laadukas elämä, johon asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa. Yhdessäolo ja viriketoiminta ovat tärkeä osa toimintaa. Erilaiset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät tekevät arjesta mielekkään ja ainutlaatuisen.

Turvallinen koti

Hoivakoti Teerimäki on esteetön ja nykyaikainen, sekä samalla lämminhenkinen ja kodinomainen hoivakoti. Teerimäessä jokaisen asukkaan käytössä on oma huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Sisustusratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä asukkaan omatoimisuuden tukeminen. Asukkaiden käytössä on myös sauna, jossa löylytellään usein sekä turvallinen piha-alue, jossa vietetään kesäisin kahvihetkiä.

Yksilöllistä kuntoutusta

Teerimäessä järjestetään yksilöllistä päivä- ja avokuntoutusta. Kuntoutus on suunnattu ikäihmisille, jotka haluavat ylläpitää tai parantaa toimintakykyään ja ennaltaehkäistä lihasvoiman ja tasapainon heikkenemistä. Kuntoutus sisältää yksilöllisiä ja ryhmässä tehtäviä fyysisiä, kuntoa parantavia harjoitteita sekä toiminnallista yhdessäoloa.

Fysioterapeutin tekemä alku- ja loppuarviointi yhdessä asiakkaan itsearvioinnin kanssa ovat tärkeä osa kuntoutusmallia. Jokainen hyötyy kuntoutuksesta, kun ohjelma on suunniteltu asiakkaan tarpeista lähtien! Kuntoutukseen voi hakeutua lääkäriltä saatavalla tutkimus- ja hoitolähetteellä tai omatoimisesti.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Virve Rantala 
050 3626 313
virve.rantala@esperi.fi

Tiiminvetäjä
050 596 4808

Hoitajat
Teerenpesä, 1.krs: 050 437 3024
Lintukoto, 2.krs: 050 524 0986 

Kaikki Esperin hoivakodit Hämeenlinnassa


Kuulumisia

Selaa uutisia