Esperi Hoivakoti Untuva

“Kiireetöntä ja yksilöllistä hoivaa, joka tukee asukkaan omien voimavarojen säilymistä mahdollisimman pitkään.”

Esperi Hoivakoti Untuva tarjoaa korkeatasoista asumispalvelua ja ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä ympäristössä merellisessä Lauttasaaressa. Hoivakoti Untuva on tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka on tarkoitettu sekä fyysisesti että psyykkisesti toimintarajoitteisille ikääntyneille. Untuvassa on 26 kodinomaista asukaspaikkaa. Hoivakoti Untuva on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien.

Lämminhenkinen arki

Kuntouttava hoito on hoivakoti Untuvan kaikkien työntekijöiden toteuttamaa toimintakykyä ylläpitävää ja parantavaa toimintaa. Osallistava toiminta ja työskentelytavat perustuvat asukkaan omatoimisuuden tukemiseen. Työssä pyritään kiirettömyyteen ja asukkaat huomioidaan yksilöinä.

Päivittäisistä toiminnoista asukkaat suoriutuvat itsenäisesti tai hoitajan avustamana niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Fyysistä ja henkistä hyvinvointia pidetään yllä monimuotoisella harrastus- ja kuntoutustoiminnalla. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka ensisijaisesti vastaa asukkaan henkilökohtaisista asioista. Tämä takaa hoidon jatkuvuuden ja luo mahdollisuuden luottamukselliseen ja läheiseen vuorovaikutussuhteeseen.

Viihtyisä ympäristö

Merenranta on lyhyen kävelymatkan päässä ja Lauttasaaren ulkoilumahdollisuudet avautuvat ulko-ovelta. Hoivakoti Untuvassa ja piha-alueella on esteetöntä liikkua asukkaiden turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi.

Asukkaiden viihtyvyys on keskeinen osa kodinomaista asumista, joten jokainen voi sisustaa oman huoneensa tutuilla huonekaluilla ja esineillä. Huoneissa on omat pesutilat. Yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat ovat avarat ja valoisat, niiden kalusteet ja sisustus on suunniteltu turvallisiksi ja tukemaan asukkaiden omatoimisuutta. Lisäksi hoivakodissa on asukkaiden käytössä turvallinen ja esteetön sauna, jota hyödynnetään usein rentouttaviin tuokioihin. Runsaat värit ja viherkasvit tuovat yhteistiloihin kodikkuutta. Turvallisuutta asumiseen tuo asukkaille huoneiden hälytysjärjestelmä, jolla saa hetkessä yhteyden hoitajaan.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Tarja Tuominen
044 720 2486
tarja.tuominen@esperi.fi

Hoitajat
044 720 2446

Kuulumisia