Esperi Hoivakoti Vanhalinna

“Turvallista ja kodinomaista asumista palveluiden äärellä.”

Esperi Hoivakoti Vanhalinna on ikäihmisten hoivakoti Helsingin Itäkeskuksessa. Hoivakodissa on 30 asukaspaikkaa kahdessa ryhmäkodissa. Hoivakoti on ollut toiminnassa vuodesta 2012 lähtien.

Hoivakoti Vanhalinna tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa vanhuksille. Asukkaat ovat pääsääntöisesti muistisairaita, myös muulla diagnooseilla voi tulla, jos ei enää pärjää kotona.  Pitkäaikaisen asumisen lisäksi Vanhalinnaan voi tulla myös lyhyemmälle hoivajaksolle, esimerkiksi omahoitajan loman ajaksi tai toipumis- ja kuntoutusjaksolle sairaalasta kotiutumisen jälkeen ennen omaan kotiin siirtymistä.

Lämminhenkinen arki

Vanhalinnassa arvostetaan ja kunnioitetaan asukkaiden yksityisyyttä sekä tuetaan heidän omaa toimintakykyä arjen askareissa. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista harrastustoimintaa. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä ympäristö

Eläkevakuutusyhtiö Tapiolan omistama uudisrakennus tarjoaa hoivakodille uudet tilat. Toisessa kerroksessa toimiva hoivakoti sijaitsee viihtyisän sisäpihan tasolla. Sisäpihat ovat aidatut ja niihin on esteetön kulku oleskelutiloista. Kaikki tilat ovat esteettömät, joissa on helppo kulkea myös pyörätuolilla tai rollaattorilla.  Asukkailla on käytössä omat kodinomaiset, asukkaiden omilla huonekaluilla kalustetut huoneet. Omien huoneiden lisäksi asukkailla on käytössään viihtyisät yhteistilat seurustelua, harrastustoimintaa ja ruokailua varten. Käytössä on turvalliset saunatilat, jotka mahdollistavat jokaviikkoisen löylyttelyn ja rentoutumisen hetken.

Itäkeskuksen tuntumassa sijaitsevassa Vanhalinnassa kaikki palvelut ovat lähietäisyydellä.  Vanhalinna sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, omaisten on helppo tulla vierailemaan vaikka metrolla tai omalla autolla ja parkkipaikkoja on helppo löytää. Talon monipuolisiin palveluihin kuuluu myös lääkäriasema samassa porraskäytävässä.  Lisäksi samassa talossa ja pihapiirissä on senioriasuntoja.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Päivi Virta
050 577 1759
paivi.virta@esperi.fi

Hoitajat
050 591 5572

Kuulumisia