Esperi Hoivakoti Tilkka

“Erilaiset luovan ilmaisun tuokiot tukevat vanhusten arjessa selviytymistä ja antavat mahdollisuuden onnistumisen kokemuksille.”

Esperi Hoivakoti Tilkka sijaitsee Helsingin Huopalahdessa historiallisella paikalla, entisessä keskussotilassairaala Tilkassa. Tilkka tarjoaa asumispalveluja eri hoivakodeissa yhteensä noin 100 ikääntyneelle. Hoivakoti Tilkka on ollut toiminnassa vuodesta 2009 lähtien.

Tilkassa sijaitsee kevythoivaa tarjoava Tilkantähti, ympärivuorokautisen palveluasumisen Tilkantoivo ja muistisairaille sopiva Tilkantupa. Tilkan eri hoivakodeissa on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi putkiremontin tai omaishoitajan loman aikana.

Lämminhenkinen arki

Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelma. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs arki ja heitä kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tilkassa käy usein myös erilaisia ulkopuolisia viriketoiminnan järjestäjiä, muun muassa seurakunta, kaverikoirat, erilaiset kuorot ja juutalaisen seurakunnan virikeohjaaja.

Ryhmäkodit

  • Esperi Hoivakoti Tilkantoivo tarjoaa tehostettua palveluasumista 42 ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista huolenpitoa.
  • Esperi Hoivakoti Tilkantupa tarjoaa kodin 34 muistihäiriöisille ja dementoituneille ikäihmisille, jotka tarvitsevat asiantuntevaa ja ympärivuorokautista huolenpitoa.
  • Esperi Hoivakoti Tilkantaika tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista muistisairaille ikäihmisille. Tilkantaiassa on turvallinen koti 14 ikäihmiselle.
  • Esperi Hoivakoti Sara-koti tarjoaa tehostettua palveluasumista 14 ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Juutalainen seurakunta osallistuu aktiivisesti hoivakodin arkeen. Ateriat tulevat juutalaisen seurakunnan keittiöstä, joten Sara-kodissa tarjotaan kosher-ruokaa. Muutenkin Sara-kodin arkea rikastuttavat monet juutalaiset perinteet.
  • Esperi Hoivakoti Tilkantähti on kevyen hoivan palveluasumista tarjoava hoivakoti ikäihmisille, jotka tulevat toimeen päiväsaikaan annettavan hoivan turvin. Yöaikaan turvallisuudesta huolehtivat turvapuhelinjärjestelmä ja turva-auttajat. Huoneistoja Tilkantähdessä on 14. Kevythoivaan kuuluu pienkeittiöllä ja kylpyhuoneella varustettu oma asunto tai huoneisto. Tilkantähden asukkaille on tarjolla monipuolista virkistystoimintaa ja kuntouttavaa liikuntaa.

Kaikki tilat ovat esteettömät ja asukkaille turvalliset. Niissä korostuu kodinomaisuus ja asukkaat saavat sisustaa asuinhuoneensa mieleisekseen. Kaikille yhteisiä tiloja ovat viihtyisä olohuone, tilava ruokasali, Tilkan pieni kuntosali, ulkoterassi sekä sauna.

Palvelut lähellä

Tilkassa toimii lounasravintola ja kahvila. Myös hammas-, silmä- ja muita lääkäripalveluita on saatavilla samassa talossa. Fysiogeratrian ikääntyneille suunniteltu kuntosali sijaitsee Tilkan toisessa kerroksessa.  Kampaaja ja jalkahoitaja käyvät säännöllisesti talossa. Lähistöltä löytyy muita tarpeellisia palveluita, muun muassa, kauppa, pankkiautomaatti ja apteekki.  Tilkka sijaitsee Mannerheimintien varrella, bussi- ja raitiovaunupysäkki (raitiovaunu 10, pysäkin nimi Tilkka) ovat aivan vieressä. 

Historiallinen Tilkka

Hoivakoti Tilkan alueella on pitkä historia hoivapalveluissa. Alueella toimi lepokoti ja parantola jo vuodesta 1818. Olavi Sortan suunnittelema komea funkishelmi, Tilkan sotilassairaala, kohosi Tilkanmäelle vuonna 1936. Tilkka ennätti toimia 70 vuotta sotilassairaalana, kunnes puolustusvoimat päätti luopua rakennuksesta vuonna 2005. Haastavassa peruskorjausprojektissa Tilkasta tehtiin nykyaikainen ikääntyneiden hoivakoti, tinkimättä rakennuksen historiallisesta tunnelmasta. Lisätietoa Tilkan historiasta Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran Tilkka-sivulta.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Kevythoiva sisältää hoitajien avun päiväsaikaan, turvapuhelimen, siivouksen sekä monipuolisen virike- ja harrastustoiminnan. Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Tilkantupa

Yksikönpäällikkö
Riitta Kolsi
040 186 2652

riitta.kolsi@esperi.fi 

Hoitajat
3AD: 040 182 4003
3B: 040 180 1481

Tilkantaika

Yksikönpäällikkö
Sanna Manner
050 338 7344
sanna.manner@esperi.fi

Hoitajat
050 309 8727

Tiiminvetäjä
050 599 9067 (ma-pe 8-16)

Tilkantoivo

Yksikönpäällikkö
Heli Linkova
040 1862 408
heli.linkova@esperi.fi

Hoitajat 
5. krs 040 358 2962
6. krs  040 161 6523
7. krs 040 184 3288

Sara-koti

Yksikönpäällikkö
Heli Linkova
040 1862 408

heli.linkova@esperi.fi

Hoitajat
040 183 9174

Tilkantähti

Yksikönpäällikkö
Heli Linkova
040 1862 408

heli.linkova@esperi.fi

Hoitajat
040 183 8716

Kuulumisia

Selaa uutisia