Esperi Hoivakoti Villa Fredrika

“Arki Villa Fredrikassa on yhteisöllistä, virikkeellistä ja kodinomaista.”

Esperi Hoivakoti Villa Fredrika on 25-paikkainen ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyville ja muistisairaille tarjoava hoivakoti Hyvinkäällä. Fredrikassa tarjotaan myös sauna-/kylvetyspalvelua kotona asuville ikääntyneille. Vuonna 2009 valmistunut hoivakoti sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella. Esperi Hoivakoti Villa Petriinan toiminta on siirtynyt Villa Fredrikaan lokakuusta 2016 alkaen.

Villa Fredrikan henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Lähes kaikilla asukkailla on diagnosoitu muistisairaus. Asukkaat tarvitsevat pääosin yhden hoitajan apua päivittäisissä toimissa. Asukkaat kohdataan omina persooninaan tarpeidensa ja päivärytminsä mukaisesti ja toiminta suunnitellaan sen mukaan. Henkilöstöllä on erikoisosaamista saattohoidossa ja muistisairaiden hoitotyössä sekä arvostavassa kohtaamisessa.

Lämminhenkinen arki

Arki Villa Fredrikassa on yhteisöllistä, virikkeellistä ja kodinomaista. Hoitajilla on vahvaa osaamista ikäihmisten ja muistisairaiden henkilöiden hoidossa ja ohjauksessa. Hoitotyössä toimitaan kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella, hoitajien omia taitoja ja persoonaa hyödyntäen.  Esperin arvot – lämminhenkisyys, luotettavuus, avoimuus, asiakaskeskeisyys ja tuloksellisuus – elävät mukana arjen toiminnassa.  Muistisairaan hoidon erityistarpeisiin vastataan ensisijaisesti lääkkeettömin hoitokeinoin. Omaiset ovat osa hoitoyhteisöä ja aina tervetulleita. Korostamme omaisten kuulemisen ja informoimisen tärkeyttä ikääntyneen ja muistisairaan hoidossa.

Hyvinkään Veteraanisäätiö toimittaa ateriat Villa Fredrikaan. Ruokailuhetket ovat tärkeitä muistisairaille. Ruoka on monipuolista, terveellistä ja maukasta kotiruokaa. Ikääntyneen ja muistisairaan ravitsemuksen erityistarpeet huomioidaan.

Viihtyisä koti

Villa Fredrika sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella koivikon keskellä, Hyvinkään sairaalan läheisyydessä.  Asukashuoneet ovat tilavia yhden tai kahden hengen huoneita. Kaikissa huoneissa on omat wc-tilat. Hoivakodissa on yhteiset ruokailu-, oleskelu- ja pesutilat sekä sauna. Uudet, valoisat ja nykyaikaiset tilat on sisustettu suurelta osin antiikkihuonekaluilla kodikkaiksi ja viihtyisiksi. Aidattu sisäpiha tarjoaa kesällä mahdollisuuden itsenäiseenkin ulkoilemiseen. Ruokasalin suurista ikkunoista voi seurata vuodenajan vaihteluja ja eläimiä luonnossa sekä ohikulkevalla kävelytiellä liikkuvia lapsia ja koiranulkoiluttajia. Kauppa sijaitsee kävelymatkan päässä ja virkeämmät asukkaat voivat kesäaikaan ulkoilun yhteydessä piipahtaa siellä vaikkapa jäätelöostoksilla.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Heli Pääläinen
050 564 1498
heli.paalainen@esperi.fi

Hoitajat
019 484 2327
010 408 9050