Esperi Hoivakoti Sylvi

“Tule tutustumaan lämminhenkiseen ja aidosti kodikkaaseen hoivakotiimme! ”

Esperi Hoivakoti Sylvi tarjoaa turvallista ja kodikasta asumispalvelua ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja muistisairaille. Hoivakodissa on yhteensä 30 asukaspaikkaa, kahdessa 15-paikkaisessa ryhmäkodissa. Hoivakoti tarjoaa vakituisen asumisen ohella myös lyhytaikaista asumispalvelua. Sylvi sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella, Laukaan keskustan läheisyydessä. Hoivakoti Sylvi on uusi, vuonna 2016 avautunut yksikkö. 

Turvallinen arki

Henkilökunta on erikoistunut ikäihmisten ja muistisairaiden henkilöiden hoitoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti. Keskeistä hoitotyössä on kuntouttava työote ja asukkaan jäljellä olevien voimavarojen säilyttäminen mahdollisimman pitkään. Hoitotyötä ohjaa yksilövastuisen hoitotyön malli, jota toteutetaan asukaslähtöisesti omahoitajatyöskentelyn kautta.

Yhteisöhoito on oleellinen osa Sylvin toimintaa, myös omaiset otetaan mukaan säännöllisiin yhteisökokouksiin aktiivisina päätöksentekijöinä yhdessä asukkaiden ja hoitohenkilökunnan kanssa. Yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta ovat tärkeä osa arkea. Toiminnalliset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät luovat mielekkään ja lämminhenkisen arjen.

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, wc-/pesuhuone, yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Esteettömät yhteistilat on sisustettu kodinomaisuutta ja turvallisuutta sekä asukkaiden omatoimisuutta ajatellen. Omat huoneet pesutiloineen takaavat yksityisyyden ja rauhallisen levon, avarat yhteistilat tarjoavat seuraa sekä yhteisöllisyyttä. Jokaisella asukkaalla on käytössä turvaranneke.

Virtuaalikierros: Pääset katsomaan tarkemmin hoivakodin tiloja tästä.

Lyhytaikainen hoiva ja päivätoiminta

Hoivakoti Sylviin voi tulla myös lyhytaikaiselle kriisijaksolle, toimintakyvyn arviointijaksolle tai esimerkiksi omaishoidon vapaan mahdollistavalle hoitojaksolle. Lyhytaikaiseen asumiseen Sylvissä on valmiiksi kalustettuna viihtyisiä ja tilavia asukashuoneita.

Sylvissä järjestetään asumispalvelun lisäksi päivätoimintaa sekä ns. parkkitoimintaa. Päivätoimintaan kuuluu harrastetoimintaa, lounas, päiväkahvit, ulkoilua sekä mahdollisuus saunomiseen. Parkkitoimintaa järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.00–17.00 välisenä aikana. Voit tuoda omaisesi valvottuun, lyhytaikaiseen hoivaan esim. omien menojesi ajaksi. Henkilö voi halutessaan osallistua Sylvin toimintaan esimerkiski virike- tai ulkoilutoimintaan.

Asumispalveluun kuuluvat

 • ympärivuorokautinen hoiva
 • ravitsevat ateriat
 • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
 • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Tiina Saarikoski
050 349 3829
tiina.saarikoski@esperi.fi

Tiiminvetäjä
Susanna Kokko
050 520 1785

Hoitajat
050 346 7191
050 346 9896 

Kuulumisia

 • 15
  toukokuu 2017
  Hyvän Mielen -päivä ja avoimet ovet Esperi Hoivakoti Sylvissä 8.6.

  Hoivakoti Sylvissä järjestetään torstaina 8.6.2017 klo 10-13 Hyvän mielen -päivä ja klo 14-16 avoimien ovien tapahtuma. Lämpimästi tervetuloa!

 • 15
  helmikuu 2017
  Esperi Hoivakoti Sylviin saapuu odotettu vieras hoivahylje Paro!

  Maaliskuussa Esperi Hoivakoti Sylviin saapuu odotettu vieras. Hoivahylje Paro tulee kahdeksi kuukaudeksi ilahduttamaan Sylvin asukkaita. 

 • 26
  tammikuu 2017
  Kevään odotusta

  Hoivakoti Sylvin vuosi on lähtenyt reippaasti käyntiin. Olemme saaneet nauttia auringon pilkahduksista ja sisustuksessa näkyy jo kevään odotus. Sylvissä ulkoillaan päivittäin, lämpöpussiin on hyvä kääriytyä jos ulkona paukkuu pakkanen. Asukkaiden kanssa olemme muun muassa nauttineet karaokesta, pitäneet tietovisaa, pelanneet bingoa ja ilahtuneet päiväkodin kummiryhmän vierailuista. Tällä hetkellä suunnittelemme kovasti Sylvin 1v syntymäpäiväjuhlia, joita vietämme lauantaina 4.3.2017.

  Tervetuloa tutustumaan Sylviin, kerromme mielellämme toiminnasta, yhteisöllisyydestä ja esittelemme tiloja!

 • 13
  joulukuu 2016
  Talven kuulumisia Esperi Hoivakoti Sylvistä!

  Esperi Hoivakoti Sylvissä odotetaan kovasti jo lähestyvää joulua. Hoivakoti on koristeltu nätiksi ja jouluvalot luovat lämpimän tunnelman kotiin. 

 • 28
  syyskuu 2016
  Esperi Hoivakoti Sylvin syksyn kuulumisia

  Esperi Hoivakoti Sylvin syksy on alkanut monipuolisen toiminnan merkeissä. Elokuussa vietettiin Sylvin viikkoa, joka oli menestys. Koko viikko oli täynnä monipuolisia tapahtumia ja mielenkiintoista ohjelmaa.

Selaa uutisia