Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto

“Hyvähän täällä on olla, kun mukavat hoitajat meitä hoitaa.”

 Esperin ensimmäinen hoivakoti ikäihmisille avattiin Seinäjoella vuonna 2003. Hoivakoti muutti uusiin tiloihin Kärjenpuistoon lokakuussa 2008 ja sai nimekseen Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto. Kärjenpuistossa on kaksi ryhmäkotia, Vinttikammari ja Peräkammari. Hoivakoti tarjoaa 28 ympärivuorokautista asukaspaikkaa muistihäiriöisille ikäihmisille. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu esimerkiksi omaishoitajan vapaan ajaksi.

Lämminhenkinen arki

Kärjenpuisto on kodinomainen hoivakoti, jonka iloinen, muistisairaiden henkilöiden hoitoon erikoistunut moniammatillinen henkilökunta pitää huolta asukkaista ympärivuorokauden. Toiminnan lähtökohtana on osallistava ja kuntouttava työote. Tavoitteena on säilyttää asukkaan jäljellä olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Asukkaita kannustetaan osallistumaan yhdessäoloon ja yhdessä tehdään arjen askareita. Suosikkipuuhia ovat musiikkihetket, ulkoilu sekä erilaiset hemmotteluhetket.

Turvallinen koti

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, invamitoitettu wc-/kylpyhuone, yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Yhteiset tilat ovat viihtyisät ja niiden sisustuksessa on huomioitu ikäihmisten omatoimisuuden tukeminen.  Kesäisin turvalliselle sisäpihalle on vapaa pääsy esteettömästi suoraan yhteistiloista. Pihalla oleva huvimaja on viihtyisä ja mieluisa ajanviettopaikka. Kärjenpuistossa ikäihminen asuu kodinomaisessa ja turvallisessa ympäristössä.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Heta Kauppinen
050 328 6762
heta.kauppinen@esperi.fi

Hoitajat
044 720 2426
Peräkammari 050 593 3646
Vinttikammari 050 594 2387

Kuulumisia

Selaa uutisia