Esperi Hoivakoti Pietari

“Arkielämää ohjaavat asukkaiden elämänhistoria, tavat ja tottumukset.”

Esperi Hoivakoti Pietari tarjoaa ikääntyneille asukkaille ympärivuorokautista palveluasumista viihtyisissä ja kodinomaisissa tiloissa. Hoivakoti Pietarissa on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi putkiremontin tai omaishoitajan loman ajaksi. Pietarissa on neljä ryhmäkotia, Kuninkaan Tupa, Kuninkaan Toivo, Kuninkaan Tähti ja Kuninkaan Taika. Ryhmäkodeissa on yhteensä 66 asukaspaikkaa. Hoivakoti aloitti toimintansa Turun Länsikeskuksessa syksyllä 2008.

Lämminhenkinen arki

Pietari on asukkaille koti, jossa arkielämää ohjaa asukkaiden elämänhistoria, tavat ja tottumukset. Tavoitteena on tarjota laadullisesti ja sisällöllisesti korkeatasoista hoitoa ja hoivaa. Hoitotyön punainen lanka on asukkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Olennainen osa hoitotyötä on myös kuntouttava ja osallistava työote eli toiminta, jolla parannetaan tai ylläpidetään asukkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Yhdessä hoidetaan arjen askareita iloisella mielellä.

Monella Pietarin asukkaalla on eriasteinen etenevä muistisairaus. Siksi henkilökunta on perehtynyt erityisesti muistihäiriöisten hoitotyöhön. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden perushoidosta, lääkehoidosta, ruoka-, siivous- ja vaatehuollosta sekä viriketoiminnasta. Yhteistyö asukkaiden omaisten ja läheisten kanssa on tärkeää. Pietarissa ei ole vierailuaikoja, vaan omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita!

Turvallinen koti

Hoivakodin tiloissa on huomioitu turvallisuus ja erityisesti muistihäiriöisten asukkaiden tarpeet. Tilat ovat avarat ja viihtyisät, ja värit piristävät arkea. Asukkaiden käytössä on myös iso, aidattu sisäpiha sekä tilava parveke ja terassi. Lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Hoivakodin lähiympäristössä on runsaat palvelut, muun muassa apteekki, tavarataloja, parturikampaamoja, pankkipalvelut ja kirjastoauto. Julkiset liikennevälineet kulkevat aivan hoivakodin viereen. 

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Turussa palveluasumista tarjoavat myös Saga Kaskenniitty ja Saga Kaskenpuisto.  Tutustu Saga-palvelutaloihin.

Yksikönpäällikkö
Anja Aaltonen
040 163 4881
anja.aaltonen@esperi.fi

Hoitajat
050 445 0317

Ryhmäkodit
Kuninkaan Tupa 02 276 4202
Kuninkaan Toivo 02 276 4201
Kuninkaan Tähti 02 276 4205
Kuninkaan Taika 02 276 4204