Esperi Hoivakoti Villa Maria

“Alakerran ruokasaliin otetaan myös vastaan vierailevat esiintyjät.”

Esperi Hoivakoti Villa Maria tarjoaa ikääntyneille asumispalveluja ja ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä ympäristössä Uudessakaupungissa. Vakituisen asumisen lisäksi hoivakodissa on mahdollisuus lyhytaikaiseen asumiseen. Villa Mariassa on 22 asukaspaikkaa kahdessa kerroksessa. Hoivakoti on ollut toiminnassa vuodesta 2008 lähtien, osaksi Esperi- konsernia yritys liittyi samana vuonna.

Turvallinen arki

Villa Mariassa ikäihmisistä huolehditaan kodinomaisessa ympäristössä kunnioittaen heidän itsemääräämisoikeuttaan. On tärkeää, että ihminen saa elää loppuelämänsä ihmisarvoisesti kokien, että hänestä välitetään ja huolehditaan. Ohjenuorana  on kuntouttava ja osallistava työote, joka pyrkii säilyttämään olemassa olevan toimintakyvyn mahdollisimman pitkään. Yhteisiin hetkiin panostetaan ja annetaan päivään virikkeellistä sisältöä. Usein kuuluu käytäviltä ja asukashuoneista iloinen nauru tai tanssijalkaa kutkuttava musiikki!

Viihtyisä ympäristö

Rakennus on Uudenkaupungin vanha sairaala, jolla on pitkä historia. Rakennukseen on saneerattu vanhan sairaalan tunnelmaa rikkomatta viihtyisiä yksilöllisiä huoneita, kaikki vähän erikokoisia. Hoivakoti toimii kolmessa kerroksessa, joista kahteen on sijoitettu asukkaat, kaikki omiin huoneisiinsa ja alimmassa kerroksessa on pyykkihuoltotilat, asukassauna, henkilökunnan sosiaalitilat ja yhteiskeittiö sekä ruokasali. Alakerran ruokasaliin otetaan myös vastaan vierailevat esiintyjät ja järjestetään talon yhteisiä tilaisuuksia, esim. kesä- tai joulujuhlien merkeissä.              

Sijainti on Uudenkaupungin kaupunginlahden välittömässä läheisyydessä, johon koko pikkukaupungin vilkas elämä keskittyy. Lähellä on mukavia kävelyreittejä pitkin vanhojen makasiinien ja venesataman ympäröimää lahtea ja varsinkin kesällä on siellä paljon katsottavaa. Erilaiset tapahtumat elävöittävät ympäristöä ja niitä on mukava seurata myös näköalaikkunoista, joita on suora näköyhteys kaupungin torille ja rantakahviloihin.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Elina Österman
044 720 2437
elina.osterman@esperi.fi

Hoitajat
Ryhmäkoti 1. krs 044 522 1181
Ryhmäkoti 2. krs 044 522 1182

Sairaanhoitaja 044 522 1180

Kuulumisia