Esperi Hoitokoti Keltasirkku

“Kodikasta ja lämminhenkistä asumista!”

Esperi Hoitokoti Keltasirkku tarjoaa kodinomaista ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille. Suomussalmella sijaitsevassa Keltasirkussa on tilat 10 asukkaalle. Ympärivuorokautinen autettu asuminen on tarkoitettu keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea. Keltasirkku on toiminut vuodesta 2003 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi elokuussa 2015.

Mielekäs arki

Palvelu perustuu kuntouttavaan työotteeseen. Asukkaat osallistuvat hoitokodin arjen askareisiin toimintakykynsä mukaisesti. Paljon vietetään aikaa pihalla ja lähiympäristössä erilaisia aktiviteetteja tehden. Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja kehitetään. Toimintaa ohjaavana periaatteena on asukkaiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Keltasirkussa työskentelee kehitysvammaisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilökunta.

Viihtyisä ympäristö

Keltasirkku sijaitsee Suomussalmen kirkonkylän läheisyydessä, Näätälän kylässä, vehreän luonnon äärellä. Yksikkö toimii entisissä kyläkoulun tiloissa. Asukkaiden käytössä on omat huoneet, kodikkaat yhteistilat ja suuri piha-alue. Kodikkaat tilat on kunnostettu vastaamaan asukkaiden arjen tarpeita. Keltasirkun iso piha-alue mahdollistaa monipuolisen liikkumisen ja ulkoilun sekä ympäristön hyödyntämisen yksikön viriketoiminnassa.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoito ja ohjaus
  • kattavat tukipalvelut (siivous ja pyykkihuolto)
  • ravitsevat ateriat
  • asiakkaan asioista vastaaminen
  • monipuolinen harrastus- ja viriketoiminta

Yksikönpäällikkö
Raija Kemppainen
050 525 3838
raija.kemppainen@esperi.fi

Ohjaajat
044 365 6621

Kuulumisia