Turvallinen koti kehitysvammaisille, liikuntavammaisille ja autisteille

Toimipisteeseen

Esperi tarjoaa kehitysvammaiselle, liikuntavammaiselle ja autistille viihtyisän kodin, jossa hänen turvanaan ovat kokeneet ammattilaiset. Asumispalvelut järjestetään yksilöllisesti, huomioimalla asukkaan tarpeet, toimintakyky ja elämäntilanne. Meillä jokainen on oma, ainutlaatuinen persoona.

Ateriat suunnitellaan asukkaan ruokavalion ja muiden yksilöllisten tarpeiden sekä toiveiden mukaan. Esperin henkilöstö huolehtii tarvittaessa asukkaan henkilökohtaisesta hygieniasta, asuinympäristön siisteydestä ja vaatehuollosta sekä asukkaalle kuuluvien tukien ja etuisuuksien hakemisesta. Omahoitaja vastaa asukkaan yksilöllisestä hoidosta ja yhteydenpidosta omaisiin. 

Tavoitteena mielekäs elämä

Tehtävänämme on tarjota asukkaalle mielekäs ja turvallinen elämä sekä hyvä perushoito. Asumisyksiköissä asutaan omissa huoneissa, joihin voi tuoda omat kalusteet ja henkilökohtaiset tavarat. Lisäksi asukkaan käytössä ovat viihtyisät yhteistilat, jossa vietetään aikaa yhdessä ja harrastetaan. Monissa yksiköissä edistetään yhteisöllisyyttä myös virike- ja työtoiminnalla, asukkaan kykyjen ja tarpeiden mukaan.

Asukkaille tarjotaan monipuolista ja aktiivista viriketoimintaa. Yhdessä käydään retkillä, vieraillaan kahviloissa ja osallistutaan musiikkitapahtumiin. Asukkaat pääsevät itse suunnittelemaan ja vaikuttamaan toimintaan. Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan, mikä luo rytmiä ja tuo mielekästä tekemistä arkeen.

Teemme tiivistä yhteistyötä asukkaan läheisten sekä tukiyhdistysten kanssa. Tuemme kehitysvammaisen asukkaan aikuisuutta, itsemääräämisoikeutta, omatoimisuutta ja osallistumista yhteiseen toimintaan, asukkaan omien voimien mukaisesti.

Avustamme tarvittaessa asukasta myös kommunikoinnissa, mikä osaltaan tukee elämänhallintaa. Esperin ammattilaiset käyttävät vaihtoehtoisina kommunikointimenetelminä esimerkiksi tukiviittomia ja kuvakommunikaatiota. Käytössä on myös selkokieli ja sosiaaliset tarinat helpottamaan uusien asioiden hahmottamista tai päivän kulkua.

Toimi näin!

  • Tutustu Esperin kehitysvammaisten koteihin.
  • Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen kanssamme.
  • Ota yhteyttä myös kuntasi edustajaan, halutessasi voimme tavata kaikki yhdessä
  • Kysy lisää Esperin asiakasneuvonnasta, numerosta 010 408 9444.