Esperi Hoitokoti Suistamo

“Toiminnallista ja yksilöllistä asumista”

Esperi on avannut Iisalmeen uuden kehitysvammaisten asumispalveluyksikön. Esperi Hoitokoti Suistamo tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista 15 kehitysvammaiselle henkilölle. Autettu asuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja apua ympärivuorokauden. 

Kokenut hoitohenkilöstö on erikoistunut kehitysvammaisten henkilöiden ohjaukseen ja kuntouttavaan hoitotyöhön sekä haastavasti käyttäytyviin henkilöihin. Henkilöstöllä on monia vahvuuksia ja taitoja kuten kädentaidot, musikaalisuus ja leipominen.

Toiminnallinen arki

Asukkaat osallistuvat hoitokodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin yksilöllisen toimintakykynsä mukaisesti. Asukkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon. 

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki. Monipuolinen viriketoiminta ja mielekäs tekeminen ovat viikko-ohjelman kulmakiviä. Yhdessä vietetään juhlapyhiä, osallistutaan mielekkääseen harrastustoimintaan ja vieraillaan paikallisissa tapahtumissa. Lisäksi asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan. Päivätoiminta luo rytmiä ja säännöllisyyttä arkeen. 

Turvallinen koti

Hoitokodissa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, wc-/kylpyhuone sekä avarat yhteistilat. Tilaratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä omatoimisuutta tukevan ympäristön luominen. Viihtyisissä tloissa toistuvat rauhoittavat värit. Viihtyisä piha-alue ja läheinen luonto tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun. Myös katettua terassia hyödynnetään ahkerasti yhdessäoloon.

Ulkoilualueet järvimaisemassa on helposti saavutettavissa.Lähikauppa sijaitsee parin sadan metrin päässä ja sinne on helppo mennä asukkaiden kanssa yhdessä kävellen. Bussipysäkki on hoitokodin pihalle tulevan ajotien vieressä. Kaupungin keskustaankin on matkaa vain kaksi kilometiä.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Kati Rönkkö
050 436 4543
kati.ronkko@esperi.fi

Myyntipäällikkö
Eija Jaalivaara
040 778 3535
eija.jaalivaara@esperi.fi

Kuulumisia