Esperi Hoitokoti Narikka

“Asumista ja elämyksiä kehitysvammaisille”

Esperi Hoitokoti Narikka tarjoaa asumis-, tilapäishoito- ja päivätoimintapalveluita kehitysvammaisille Järvenpäässä. Palvelut on suunnattu lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tai päivittäistä tukea arjessaan. Tavoittenamme on, että asiakkaamme pystyvät vaikuttamaan omaan elämäänsä ja osallistumaan yhteiskuntaan sen täysvaltaisina jäseninä. Narikka on toiminut vuodesta 1997 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2013.

Palveluvalikoimaan kuuluvat

 • autettu asuminen: Iso- ja KotiNarikka ovat kodikkaita sekä asukkaidensa näköisiä viihtyisiä omakotitaloja. Palvelu sisältää asunnon ja päivittäisessä elämässä tarvittavan avun ja ohjauksen. Iso- ja KotiNarikka tarjoavat ympärivuorokautista autettua asumista lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille.
 • tukiasuminen: Tukiasuminen tarjoaa ryhmämuotoista asumista vähän tukea ja ohjausta tarvitseville henkilöille. Tavoitteena on itsenäisempi asuminen tulevaisuudessa tai oikean asumismuodon löytyminen.
 • tilapäishoito: PikkuNarikka tarjoaa elämyksellistä ja turvallista tilapäishoitoa kotona asuville tai erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille. Tilapäishoitoa tarjotaan arkisin, viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina.  Mielenkiintoiset teemat ja aktiivinen toiminta tekevät jaksoista ikimuistoisia. Narikan tilapäishoito on myös erittäin toiminnallista. Viikonloppujen teemat seuraavat vuodenaikoja ja nuorten toiveita, suosituin viikonloppu on tietenkin Linnanmäki-viikonloppu! Kesäleirien teemoina ovat muun muassa seikkailuleiri, Suomi 100-v., Blues-leiri ja Matka maailman ympäri.
 • päivätoiminta ja tuettu työtoiminta: PäiväNarikka tarjoaa suunnitelmallista ja ohjattua toimintaa, sekä mielekästä tekemistä aikuisille kehitysvammaisille arkipäivisin. Palvelumme koostuu teemallisista jaksoista ja kursseista, joihin asiakkaalla on mahdollisuus hakeutua myös ilman sitoutumista päivätoimintaan. Voit tilata esitteen seuraavista kursseistamme tästä.

Aktiivinen arki

Narikassa tekemisen lähtökohtana on turvallinen toiminta. Retket elokuviin, vierailut lähikohteisiin ja spontaanit karaoketuokiot ovat tärkeä osa arkeamme. Työn ja koulun ohella kannustamme asukkaitamme monipuoliseen harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan.

Turvallinen ympäristö

Narikan asumispalveluyksiköt sijaitsevat Nummenkylässä Järvenpäässä. Iso- ja KotiNarikka ovat kodikkaita sekä asukkaidensa näköisiä omakotitaloja. Samalla tontilla Nummenkylässä toimivat myös tilapäishoidonyksikkö PikkuNarikka sekä tukiasumisen yksikkö PihaNarikka. Erillisellä tontilla Nummenkylässä toimii päivätoimintapalveluita tarjoava PäiväNarikka. Tilat ovat turvalliset ja kodinomaiset. Asukkailla on käytössään viihtyisät ja isot piha-alueet.

Narikassa työskentelee yksikönpäällikkö, sairaanhoitaja, tiiminvetäjä sekä ohjaajia. Työntekijämme ovat pääsääntöisesti lähihoitajia ja sosionomeja. Lisäksi heillä on erilaisia erityisosaamisalueita. Hoitotyön ammattilaisten ohella Narikassa työskentelee oma kokki, joka vastaa arkisin asukkaiden sekä henkilökunnan ruokahuollosta.

Yksikönpäällikkö
Sanna Nurmela
050 406 8514
sanna.nurmela@esperi.fi 

IsoNarikka Yrittäjänkatu 39, Järvenpää

PikkuNarikka Yrittäjänkatu 39, Järvenpää

KotiNarikka Yrittäjänkatu 37, Järvenpää

PäiväNarikka Ahertajankatu 11, Järvenpää

PihaNarikka Yrittäjänkatu 37, Järvenpää

Kuulumisia

 • 11
  helmikuu 2017
  Rantatien Galleriassa PäiväNarikan taidenäyttely

  Kehitysvammaisten päivätoimintapalvelua tarjoava PäiväNarikka järjestää Tuusulan Rantatien Galleriassa taidenäyttelyn 14.-16.3.2017.

 • 11
  joulukuu 2015
  Narikan yhteinen glögi-ilta

  Vietimme Narikan yhteistä glögi-iltaa omaisten, asukkaiden ja henkilökunnan voimin keskiviikkona 9.12.2015. Jouluista tunnelmaa tihkusateeseen loivat kauniiksi koristeltu kuusi, tuikkivat kynttilät ja joululaulut. Mieltä ja kehoa lämmitti höyryävän lämmin glögi pipareiden ja suklaan kera. Tilaisuudessa esiintyi myös Järvenpään mieskuoro ja vierailipa itse Joulupukkikin paikan päällä.

 • 06
  lokakuu 2015
  Syysturnee Järvenpään keilahallilla 29.9.2015

  Kaikki viisi Narikkaa asukkaineen, henkilökuntineen ja omaisineen kokoontuivat jälleen Syysturneen merkeissä Järvenpään Keilahallilla. Jokainen talo oli yksikkökohtaisissa tiimiasuissa. Esimerkiksi TukiNarikkalaiset olivat TukiNarikan Tähtöset ja PikkuNarikkalaiset olivat intiaaneja.

 • 12
  marraskuu 2014
  Narikan väki Dream Cafessa

  IsoNarikan, PihaNarikan ja TukiNarikan asukkaat osallistuivat äskettäin Dream Café – unelmista todeksi – päätöstilaisuuteen.