Esperi Hoitokoti Narikka

“Asumista ja elämyksiä kehitysvammaisille”

Esperi Hoitokoti Narikka tarjoaa asumis-, tilapäishoito- ja päivätoimintapalveluita kehitysvammaisille Järvenpäässä. Palvelut on suunnattu lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tai päivittäistä tukea arjessaan. Pyritään siihen, että kehitysvammaiset voisivat osallistua kaikkeen, mitä elämä tarjoaa. Tästä kasvaa Narikka-palvelujen rakenne. Narikka on toiminut vuodesta 1997 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2013.

Palveluvalikoimaan kuuluvat

 • autettu asuminen: Iso- ja KotiNarikka ovat kodikkaita sekä asukkaidensa näköisiä viihtyisiä omakotitaloja. Palvelu sisältää asunnon ja päivittäisessä elämässä tarvittavan avun ja ohjauksen. Iso- ja KotiNarikka tarjoavat ympärivuorokautista autettua asumista lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille.
 • valmentava tukiasuminen: Valmentava tukiasuminen tarjoaa ryhmämuotoista asumista vähän tukea ja ohjausta tarvitseville kehitysvammaisille. Tavoitteena on itsenäisempi asuminen tulevaisuudessa tai oikean asumismuodon löytyminen.
 • tilapäishoito: PikkuNarikka tarjoaa yksilöllisesti räätälöityä tilapäishoitoa kotona asuville tai erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille. Tilapäishoitoa tarjotaan arkisin, viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina.  Mielenkiintoiset teemat ja aktiivinen toiminta tekevät virikeviikonlopuista ikimuistoisia.
 • päivätoiminta ja tuettu työtoiminta: PäiväNarikka tarjoaa suunnitelmallista ja ohjattua toimintaa, sekä mielekästä tekemistä aikuisille kehitysvammaisille arkipäivisin.

Aktiivinen arki

Narikassa kaiken tekemisen lähtökohtana on toiminnallisuus. Toiminnallisuudella tarkoitetaan ympäröivässä yhhteiskunnassa mukana olemista ja paikallisiin tapahtumiin osallistumista. Retket elokuviin, vierailut lähikohteisiin ja spontaanit karaoketuokiot ovat tärkeä osa arkea. Työn ja koulun ohella asukkaita kannustetaan monipuoliseen harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan. Narikan tilapäishoito on myös erittäin toiminnallista. Virikeviikonloppujen teemat seuraavat vuodenaikoja ja nuorten toiveita, suosituin viikonloppu on tietenkin Linnanmäki-viikonloppu! Kesäleirien teemoina ovat muun muassa seikkailuleiri, Blues-leiri ja Matka maailman ympäri.

Turvallinen ympäristö

Narikan asumispalveluyksiköt sijaitsevat Nummenkylässä Järvenpäässä. Iso- ja KotiNarikka ovat kodikkaita sekä asukkaidensa näköisiä omakotitaloja. Samalla tontilla Nummenkylässä toimivat myös tilapäishoidonyksikkö PikkuNarikka sekä valmentavan tukiasumisen yksikkö PihaNarikka. Erillisellä tontilla Nummenkylässä toimii päivätoimintapalveluita tarjoava PäiväNarikka. Tilat ovat turvalliset ja kodinomaiset sekä asukkailla on käytössää viihtyisät ja isot piha-alueet.

Narikassa työskentelee yksikönpäällikkö, sairaanhoitaja tiiminvetäjä, tiiminvetäjiä sekä ohjaajia. Työntekijöillä on erilaisia koulutustaustoja sekä erityisosaamisalueita. Hoitotyön ammattilaisten ohella Narikassa työskentelee oma kokki, joka vastaa arkisin asukkaiden sekä henkilökunnan ruokahuollosta.

Yksikönpäällikkö
Sanna Nurmela
050 406 8514
sanna.nurmela@esperi.fi 

IsoNarikka Yrittäjänkatu 39, Järvenpää
Ohjaajat (09) 279 1505, 050 583 5325
Tiiminvetäjä Tiia Sarvasilta, 050 370 0138

PikkuNarikka Yrittäjänkatu 39, Järvenpää
Ohjaajat 050 527 9069, 050 306 119
Tiiminvetäjä Hanna-Leena Leinonen, 050 361 0526

KotiNarikka Yrittäjänkatu 37, Järvenpää
Ohjaajat 046 921 2991
Tiiminvetäjä Lea Mäki, 050 360 7454

PäiväNarikka Ahertajankatu 11, Järvenpää
Ohjaajat 050 323 6383
Tiiminvetäjä Sanna Nurmela 050 406 8514 

PihaNarikka Yrittäjänkatu 37, Järvenpää
Ohjaajat 050 365 3888
Tiiminvetäjä Tiia Sarvasilta, 050 370 0138

Kuulumisia

 • 11
  helmikuu 2017
  Rantatien Galleriassa PäiväNarikan taidenäyttely

  Kehitysvammaisten päivätoimintapalvelua tarjoava PäiväNarikka järjestää Tuusulan Rantatien Galleriassa taidenäyttelyn 14.-16.3.2017.

 • 11
  joulukuu 2015
  Narikan yhteinen glögi-ilta

  Vietimme Narikan yhteistä glögi-iltaa omaisten, asukkaiden ja henkilökunnan voimin keskiviikkona 9.12.2015. Jouluista tunnelmaa tihkusateeseen loivat kauniiksi koristeltu kuusi, tuikkivat kynttilät ja joululaulut. Mieltä ja kehoa lämmitti höyryävän lämmin glögi pipareiden ja suklaan kera. Tilaisuudessa esiintyi myös Järvenpään mieskuoro ja vierailipa itse Joulupukkikin paikan päällä.

 • 06
  lokakuu 2015
  Syysturnee Järvenpään keilahallilla 29.9.2015

  Kaikki viisi Narikkaa asukkaineen, henkilökuntineen ja omaisineen kokoontuivat jälleen Syysturneen merkeissä Järvenpään Keilahallilla. Jokainen talo oli yksikkökohtaisissa tiimiasuissa. Esimerkiksi TukiNarikkalaiset olivat TukiNarikan Tähtöset ja PikkuNarikkalaiset olivat intiaaneja.

 • 12
  marraskuu 2014
  Narikan väki Dream Cafessa

  IsoNarikan, PihaNarikan ja TukiNarikan asukkaat osallistuivat äskettäin Dream Café – unelmista todeksi – päätöstilaisuuteen.