Esperi Hoitokoti Savolanmutka

“Turvallista ja toiminnallista asumista!”

Esperi Hoitokoti Savolanmutka on uusi kehitysvammaisten yksikkö Kuopiossa. Hoitokoti Savolanmutka tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista sekä tukiasumista kehitysvammaisille henkilöille. Autetun asumisen ryhmäkoti tarjoaa kodin 15 kehitysvammaiselle. Erillisessä rivitalossa on kuusi tukiasumisen asuntoa. Hoitokoti on aloittanut toimintansa maaliskuussa 2017.

Toiminnallinen arki

Monipuolinen viriketoiminta ja mielekäs tekeminen ovat tärkeä osa hoitokodin arkea. Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan asukkaan voimavarat huomioiden. Asuminen on kodinomaista; päivät rytmittyvät erilaisten arjen askareiden ja kodin ulkopuolisten tapahtumien sekä retkien mukaan. Päivä-, työ- tai avotyötoimintaan osallistutaan arkisin, yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Päivätoiminta luo rytmiä ja säännöllisyyttä arkeen. Omaiset ja läheiset ovat lämpimästi tervetulleita joka päivä!

Viihtyisä koti

Savolanmutka sijaitsee viihtyisällä ja vehreällä omakotitaloalueella Savolanniemen kaupunginosassa uudella rivitalo- ja omakotitaloalueella. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone ja esteetön wc-/kylpyhuone. Yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat ovat avarat ja kodinomaiset. Hoitokodissa asukkailla on myös käytössään kaunis ja turvallinen piha-alue. Yhteistiloissa ja pihalla harrastetaan sekä vietetään juhlia ja muita yhteisiä hetkiä. Uusi hoitokoti on suunniteltu kodinomaiseksi asiakasryhmän tarpeet huomioon ottaen. Bussipysäkki on hoitokodin vieressä.

Asumispalveluun kuuluvat

Autettuun asumispalveluun kuuluvat ympärivuorokautinen apu, ravitsevat ateriat, toimivat tukipalvelut ja monipuolinen harrastus- ja viriketoiminta. Kevyempi tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Tukiasumisen palveluun kuuluvat ohjaus ja apu päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen.

Yksikönpäällikkö
Johanna Hänninen
050 595 4244
johanna.hanninen@esperi.fi 

Myyntipäällikkö
Eija Jaalivaara
040 778 3535
eija.jaalivaara@esperi.fi

Aluepäällikkö
Pia Hyttinen
0440 292 072
pia.hyttinen@esperi.fi

Kuulumisia