Esperi Hoitokoti Helmi

“Turvallista ja kodinomaista asumispalvelua”

Lapuan uusi kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Hoitokoti Helmi avautui Liuhtarin kaupunginosaan kesällä 2016, Myllykyläntielle. Hoitokoti Helmi tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista sekä tukiasumista kehitysvammaisille henkilöille. Lisäksi Hoitokoti Helmessä on mahdollisuus tilapäisasumiseen. Hoitokoti Helmi tarjoaa viihtyisän kodin 20 kehitysvammaiselle.

Toiminnallinen arki

Hoitokoti Helmen toiminnan viitekehyksenä on aktiivinen liikunta ja toiminnallisuus. Asukkaiden kanssa käydään paikallisissa liikuntapaikoissa, tehdään retkiä ja osallistutaan erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Toiminnan kantavana ajatuksena on kannustaa aktiiviseen toimintaan ja yhdessäoloon, mutta ennen kaikkea tarjota asukkaille turvallinen koti. Omatoimisuutta ja osallisuutta tuetaan päivittäisissä arjen askareissa, asukkaiden voimavarat ja kehitystaso huomioiden. Omaiset ja ystävät ovat tervetulleita Helmeen joka päivä!

Turvallinen koti

Autetun asumisen ryhmäkoti on T-mallinen ja jokaisessa ryhmäkodissa on viisi asukaspaikkaa. Erillisessä rivitalossa on viisi tukiasumisen asuntoa. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone ja esteetön wc-suihkutila. Yhteiset ruokailu- ja seurustelutilat ovat avarat, viihtyisät ja kodinomaiset. Turvallinen piha-alue tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoilulle ja yhdessäololle.

Asumispalveluun kuuluvat

Autettuun asumispalveluun kuuluvat ympärivuorokautinen apu, toimivat tukipalvelut ja monipuolinen viriketoiminta. Kevyempi tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille sekä vammaispalvelun asiakkaille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Tukiasumisen palveluun kuuluvat ohjaus ja apu päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen.  Tilapäisasuminen vastaa lyhytaikaiseen hoidontarpeeseen, joka tarvittaessa tukee kehitysvammaista henkilöä hoitavien omaisten sekä koko perheen jaksamista. Tilapäishoitojakson pituus vaihtelee asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Hoitokoti Helmeen voitte varata Teille sopivan tutustumisajan!

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Yksikönpäällikkö
Simo Lamminsivu
046 920 2791
simo.lamminsivu@esperi.fi 

Hoitajat
050 3203961
050 5636115.

Myyntipäällikkö
Hannele Naumanen
050 574 2389
hannele.naumanen@esperi.fi

Kuulumisia

Selaa uutisia