Esperi Hoitokoti Ystäväntie

“Tavoitteena on tarjota hyvä ja laadukas elämä”

Esperi Hoitokoti Ystäväntie on Limingassa sijaitseva asumispalveluyksikkö kehitysvammaisille aikuisille. Hoitokodin yksiköissä, Ystäväntuvalla ja Ystävänpirtillä, on yhteensä 18 asukaspaikkaa. Palvelut perustuvat kuntouttavaan työotteeseen, jonka tavoitteena on tarjota hyvä ja laadukas elämä, johon asukkaalla on mahdollisuus itse vaikuttaa.

Henkilökuntaa on paikalla ympärivuorokautisesti ja asukkailla on täysihoito, eli he saavat apua, tukea ja ohjausta kaikissa tarvitsemissaan asioissa. Hoidon pääperiaatteita ovat hyvä perushoito, kehitysvammaisen kunnioittaminen ainutlaatuisena yksilönä, aikuisuuden ja omatoimisuuden tukeminen sekä asukkaan taitojen ylläpitäminen. Ystäväntie on aloittanut toimintansa vuonna 1999, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2008.

Toiminnallinen arki

Tavoitteena on kehitysvammaisen yksilöllisten edellytysten mukainen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky ja hyvinvointi. Hoitokodissa työskennellään kuntouttavan ja osallistavan hoitotyön otteella. Asukas otetaan mukaan päivittäisiin askareisiin hänen voimavarojensa mukaisesti. Asukkaat osallistuvat esimerkiksi kodin puhtaanapitoon, ruokahuoltoon ja pihatöihin. Asukkaille järjestetään heidän toiveensa huomioiden viriketoimintaa muun muassa askartelua, leipomista, maalaamista, ulkoilua ja retkiä.

Viihtyisä ympäristö

Hoitokodin yksiköt, Ystäväntupa ja Ystävänpirtti ovat asuinpinta-alaltaan noin 400 m² kokoisia omakotitaloja, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone ja vaatehuone sekä lisäksi kodin yhteiset kodin tilat. Ystäväntien palvelukoti on tunnelmaltaan lämminhenkinen ja kodinomainen pieni yksikkö. Ystäväntien palvelukoti sijaitsee Limingan keskustan tuntumassa rauhallisella asuinalueella kaikkien peruspalvelujen läheisyydessä. Kulkuyhteydet muun muassa Oulusta Liminkaan ovat helpot ja nopeat.

Osaava henkilöstö

Hoitokodissa työskentelee yksikönpäällikön lisäksi 13 sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanutta hoitajaa. Hoidon laadun takeena on koko henkilökunnan ammattitaito alalta, kokemus kehitysvammatyöstä, koulutus ja työnohjaus sekä positiivinen ja motivoitunut asenne työhön. Erikoisosaamista yksikössämme löytyy muun muassa vaihtoehtoisten kommunikaatiomuotojen käytössä, esimerkiksi facilitointi ja picto-kuvat. Hoitokodin henkilökunta valmistaa päivittäin ravitsevat ja herkulliset ateriat itse.

Yksikönpäällikkö
Merja Suvanto
044 522 1163
merja.suvanto@esperi.fi

Ystäväntupa
Ohjaajat 010 4089 150
Tiiminvetäjä Minna Harjuhahto 044 720 2444

Ystävänpirtti 
Ohjaajat 010 4089 151
Tiiminvetäjä Tiina Virkkunen 050 401 6069

Kuulumisia