Esperi Hoitokoti Lähde

“Talossa asustaa myös kissa ja kilpikonna.”

Esperi Hoitokoti Lähde tarjoaa turvallista, kodinomaista ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille. Hoitokoti Lähde perustettiin vuonna 2004, ja vuodesta 2010 se on toiminut kehitysvammaisten hoitokotina. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2013. Hoitokoti sijaitsee Nastolan lähellä Villähteellä, kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä keskellä luontoa. Lähde tarjoaa kodin 10 asukkaalle.

Toiminnallinen arki

Työote on kuntouttava ja asukaslähtöinen, ja se huomioi kunkin asukkaan taidot ja voimavarat. Hoitokoti Lähteessä jokaiselle asukkaalle tehdään yhdessä asukkaan, hoitohenkilökunnan ja yhteistyötahojen kanssa yksilöllinen suunnitelma, jonka mukaan kuntoutuminen etenee. Asukkaan kuntoutumista tuetaan mm. tarjoamalla mahdollisuutta harjoitella arkielämän askareita hoitokodissa sekä avustamalla ja tukemalla asukasta tämän omien asioiden hoidossa, asukkaan voimavarat huomioiden

Hoitokoti Lähde tarjoaa mahdollisuuden ryhmätoimintaan talossa, ulkoilu-, elokuva-, liikunta- ja ruokaryhmissä sekä peli-illoissa. Hoitokoti tarjoaa myös mahdollisuuksia omiin harrastuksiin asukkaiden mielenkiinnon mukaan. Erityisen mieluisia asukkaille ovat omaistenillat, teemapäivät, grillijuhlat ja juhlatapahtumat sekä vierailut muissa yksiköissä, yhteisen tekemisen merkeissä.

Viihtyisä ympäristö

Hoitokoti Lähde sijaitsee yksikerroksisessa asuinrakennuksessa, jossa asukkailla on omat tilavat huoneet. Lisäksi tiloissa on kaksi olohuonetta, keittiö, kolme wc:tä, kodinhoitohuone, sauna, pesutilat sekä henkilökunnan toimisto. Talossa asustaa myös kissa ja kilpikonna.

Metsän keskellä sijaitsevalla 4 100 m2 tontilla on omenapuita, marjapensaita ja laavu. Kesäisin tontille muuttaa myös muita kotieläimiä, esim. lampaita ja kanoja, asukkaiden iloksi. Nastolan kunnan palvelut ovat vain kuuden kilometrin päässä Hoitokoti Lähteestä.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Hoitokoti Lähteessä asuu eritasoisia asukkaita – toiset ovat itsenäisempiä ja tarvitsevat vain vähän ohjausta, kun taas toiset tarvitsevat enemmän tukea arjen askareisiin, kuten itsestä huolehtimiseen tai ruokailemiseen. Yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma sekä nimetty omaohjaaja varmistavat, että kunkin asukkaan tarpeet huomioidaan. Ammattitaitoinen henkilökunta tukee ja auttaa asukkaita.

Hoito on ympärivuorokautista, ja henkilökunta on kouluttautunut toimimaan myös mahdollisissa hätätilanteissa. Henkilökunta osaa tarkkailla asukkaiden kuntoa ja toimia tarvittaessa tilanteen vaatimalla tavalla, asukkaiden yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Hoitokoti Lähteen hoitajat ovat hoitoalan ammattilaisia, joilla on myös vahva psykiatrisen hoitotyön osaaminen.

Yksikönpäällikkö
Tomi Salomaa
044 307 0001
tomi.salomaa@esperi.fi

Ohjaajat
03 7873 700