Esperi Hoitokoti Kivitasku

“Lämminhenkistä ja kodikasta asumista!”

Esperi Hoitokoti Kivitasku on esteetön palveluasumisyksikkö kehitysvammaisille Raumalla. Hoitokoti Kivitaskussa on 15 autetun asumisen asukaspaikkaa. Hoitokoti Kivitasku tarjoaa kodin eriasteisesti kehitysvammaisille henkilöille. Hoitokodissa on henkilöstöä ympäri vuorokauden. Kivitasku on valmistunut kesällä 2013.

Mielekäs arki

Yksikössä työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen. Kaikille asukkaille laaditaan hoito- ja kuntoutussuunnitelma, jonka mukaan asukkaan toimintakykyä pyritään kehittämään ja ylläpitämään päivittäisissä toimissa hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen. Asukkaat osallistuvat hoitokodin toimintaan omien, yksilöllisten voimavarojensa mukaisesti.  Osallistua voi esimerkiksi kodin puhtaanapitoon, pyykkihuoltoon ja ruoanlaittoon. Kivitaskun arkeen kuuluvat aktiivinen ja monipuolinen viriketoiminta kuten erilaiset retket ja juhlat. Viriketoiminnassa otetaan osallistujien toiveet, erityispiirteet ja aistitoimintojen erilaiset vaatimukset huomioon.

Viihtyisä koti

Hoitokoti Kivitasku sijaitsee keskustan ja palveluiden läheisyydessä Jokaisella asukkaalla on käytössään 25 neliön oma huone sekä kylpyhuonetilat. Lisäksi asukkaiden käytössä on Kivitaskun viihtyisät ja kodinomaiset yhteistilat. Yksikkö on esteetön ja tilat on suunniteltu asukkaiden tarpeiden näkökulmasta.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Riikka Ruohola
050 570 3101
riikka.ruohola@esperi.fi

Ohjaajat
050 382 6489

Kuulumisia