Esperi Hoitokoti Pikkutikka

“Uusi yksikkö tarjoaa autettua, toiminnallista, asumista!”

Esperi Hoitokoti Pikkutikka tarjoaa ympärivuorokautista asumista kehitysvammaisille henkilöille Turussa. Yksikössä on yhteensä 15 autetun asumisen asukaspaikkaa. Autettu asuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä apua, tukea ja ohjausta arjessaan. Pikkutikka on aloittanut toimintansa maaliskuussa 2015.

Toiminnallinen arki

Hoitokoti Pikkutikan palvelut perustuvat kuntouttavaan työotteeseen. Asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa mukaisesti. Asukkaille halutaan tarjota mielekäs arki ja hyvä elämä, johon hänellä on itse mahdollisuus vaikuttaa.  Yhdessäolo, aktiivinen tekeminen ja monipuolinen viriketoiminta ovat keskeisessä roolissa Pikkutikan toiminnassa. Ammattitaitoinen hoitohenkilöstö on paikalla ympärivuorokautisesti.

Viihtyisä ympäristö

Yksikkö sijaitsee rauhallisella alueella ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä Turun Moisiossa. Hoitokoti Pikkutikassa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, invamitoitettu wc-/kylpyhuone sekä yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä omatoimisuutta tukevan ympäristön luominen. Runsas värienkäyttö ja laadukkaat materiaalit tekevät yksiköstä viihtyisän.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen apu
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Yksikönpäällikkö
Maija Susi 
046 922 2267
maija.susi@esperi.fi

Ohjaajat
050 440 8677

Kuulumisia