Esperi Hoitokoti Kotilo

“Turvallista asumista ja arki täynnä toimintaa!”

Esperi Hoitokoti Kotilo tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista 12 kehitysvammaiselle aikuiselle Veikkolassa. Toiminnan tavoitteena on asukkaiden turvallisuus, viihtyisyys ja elämän mielekkyys itsemääräämisoikeutta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen. Kotilo on toiminut vuodesta 1993 lähtien ja osaksi Esperi-konsernia toiminta liittyi joulukuussa 2016.

Toiminnallinen arki

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki. Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin. Monipuolinen harrastustoiminta on viikko-ohjelman kulmakivi. Yhdessä vietetään juhlapyhiä, käydään keilaamassa ja vieraillaan paikallisissa tapahtumissa. Lisäksi asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Asukkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon. Säännöllisissä asukaskokouksissa rakennetaan yhdessä viikko-ohjelma ja kuunnellaan asukkaiden toiveita tekemisestä. Henkilöstöllä on erikoistumisalana asukkaiden viestinnällisen toimintakyvyn parantaminen. Näin henkilöstö voi vastata entistä paremmin erilaisiin kommunikointihaasteisiin ja -tarpeisiin. 

Talon oma kokki valmistaa asukkaille herkullista kotiruokaa.

Turvallinen koti

Hoitokodissa jokaisen asukkaan käytössä on oma huone. Yhteistiloista löytyvät olohuone, keittiö, ruokailutila, aistihuone, suuri ulkoiluparveke ja sauna. Kotilo toimii historiallisessa omakoti-  ja liiketalokiinteistössä. Tilat on kunnostettu tarkoituksenmukaisesti, viihtyisyyttä korostaen. Kodin ympärillä on rauhallinen kyläyhteisö, joka tarjoaa hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • maukkaat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen harrastustoiminta

Yksikönpäällikkö
Auli Forsman
040 570 2279
auli.forsman@esperi.fi

Kuulumisia