Esperi Hoitokoti Kastanja

“Uusi ja kaunis koti kehitysvammaisille valmistuu Ylöjärvelle!”

Esperi avaa Ylöjärvelle uuden kehitysvammaisten kodin kesällä 2017. Esperi Hoitokoti Kastanja tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista 15 kehitysvammaiselle ja kevyempää tukiasumista 7 asukkaalle. Hoitokoti Kastanja on turvallinen ja virikkeellinen koti, johon omaiset ja ystävät ovat aina tervetulleita. 

Toiminnallinen arki

Asukkaat osallistuvat hoitokodin päivittäisiin toimiin yksilöllisen toimintakykynsä mukaisesti. Asukkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon. 

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki. Monipuolinen virike- ja harrastustoiminta ovat viikko-ohjelman kulmakiviä. Arkipäivisin asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan. Päivä- ja työtoiminta luovat rytmiä ja säännöllisyyttä arkeen.

Turvallinen koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, wc-/kylpyhuone sekä kodinomaisesti sisustetut yhteistilat. Viihtyisä piha-alue ja läheinen luonto tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun ja harrastamiseen. Keskustan palvelut on helposti saavutettavissa.

Asumispalveluun kuuluvat

Autettuun asumispalveluun kuuluvat ympärivuorokautinen apu, ravitsevat ateriat, toimivat tukipalvelut sekä monipuolinen harrastus- ja viriketoiminta. Kevyempi tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Tukiasumiseen kuuluu ohjaus ja apu päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen.

Tiedotamme rakennusprosessista lisää hankkeen edetessä. Ennen avautumista järjestämme mahdollisuuden tutustua uuteen hoitokotiin avoimien ovien merkeissä.

Myyntipäällikkö
Hannele Naumanen
050 574 2389
hannele.naumanen@esperi.fi

Aluepäällikkö
Heli Seppälä
0440 292 082
heli.seppala@esperi.fi