Esperi Hoitokoti Kotipesä

“Toimintaperiaatteena on kodinomaisuus ja asukkaiden itsemääräämisoikeuden toteutuminen ”

Esperi Hoitokoti Kotipesä tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista sekä kevyempää tukiasumista kehitysvammaisille Pieksämäellä. Ympärivuorokautinen autettu asuminen on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea, ohjausta ja hoitoa. Tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avuntarve on vähäinen. Tukiasumisen asukas tarvitsee vain vähän tukea päivittäisten askareiden hoitamisessa. Lähinnä asukas tarvitsee valmennusta itsenäistymisen taidoissaan.

Autetun asumisen paikkoja hoitokodissa on 15 ja tukiasuntoja 3. Kotipesä on toiminut vuodesta 1996 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2014.

Mielekäs arki

Kotipesässä tavoitteena on tukea asukkaiden toimintakykyä sekä oman, mielekkään, elämän toteutumista. Kotipesässä kunnioitetaan asukkaiden yksityisyyttä ja asukkaille halutaan tarjota mahdollisuus toimia tasavertaisina yhteisön jäseninä. Toimintaperiaatteena on kodinomaisuus, asukkaiden itsemääräämisoikeuden toteutuminen sekä oman toimintakulttuurin ylläpitäminen ja kehittäminen.

Tavoitteena on tuottaa edellytykset sille, että asukas selviytyy asumisesta ohjaajan tuella, omia taitojaan ja osaamistaan hyödyntäen. Arjessa ylläpidetään olemassa olevia taitoja ja harjoitellaan uusia. Asumisessa keskeistä on asukkaan kuntoutumista tukeva ja edistävä työote. Kotipesässä työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökunnalla on monipuolista erityisosaamista kehitysvamma-alalta.

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on omalla kylpyhuoneella varustettu huone, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen. Asukkaiden yhteiskäytössä on lisäksi viihtyisästi sisustetut yhteistilat: keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat, pyykinhuoltotilat sekä sauna. Kotipesässä on huomioitu asukkaiden esteetön sekä turvallinen liikkuminen. Kotipesä muutti uusiin toimitiloihin marraskuussa 2014. Uudet tilat sijaitsevat Kontiopuiston kaupunginosassa Pieksämäellä.

Yksikönpäällikkö
Marjut Ilmoniemi
050 461 7452
marjut.ilmoniemi@esperi.fi

Ohjaajat
Alakerta 040 500 4001
Yläkerta 0400 730 908

Tiiminvetäjä
Niina Saarnak 050 414 1550

Kuulumisia