Esperi Hoitokoti Ilovuori

“Rakennamme kuntoutujalle toimivan palvelupolun”

Esperi Hoitokoti Ilovuori tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista 25 aikuiselle mielenterveyskuntoutujalle Hämeenlinnassa. Asukkaat tarvitsevat paljon tukea ja huolenpitoa arjessaan. Ilovuoressa toimitaan kuntouttavalla työotteella, yhteisöllisyyden periaattein ja asukkaan omia voimavaroja hyödyntäen. Hoitokoti Ilovuori on päihteetön yksikkö. Hoitokoti Ilovuori on perustettu vuonna 2006. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2015.

Palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi Hoitokoti Ilonan tarjoama asumisvalmennus ja Kotilopalvelun tuottama kotiin vietävä tuki. Asumisen kesto määräytyy jokaisen asukkaan henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Lisäksi Ilovuoressa järjestetään myös intervalliasumista. Intervalliasuminen voi kestää yhtäjaksoisesti korkeintaan kuukauden.

Mielekäs arki

Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista viriketoimintaa. Kauniin ja rauhallisen ympäristön suomia mahdollisuuksia hyödynnetään yhteisessä tekemisessä. Ilovuoren ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympärivuorokauden. Tavoitteena on rakentaa kuntoutujille toimiva palvelupolku, alkaen tehostetusta palveluasumisesta, jatkuen asumisvalmennuksen kautta tuettuun asumiseen. Tuen tarpeen vähentyessä siirtyminen itsenäisempään asumiseen on vaivatonta, palvelujen ollessa helposti saatavilla.

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone, yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä päivätoimintatilat. Tilat on sisustettu kodinomaisiksi ja viihtyisiksi. Loimalahden ympäristö metsäpolkuineen tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet luonnon helmassa. Kattavat peruspalvelut löytyvät kävelymatkan päästä.

Kotilopalvelu

Kotilopalvelu tuo kuntouttavan palvelun mielenterveyskuntoutujan omaan kotiin, Hämeenlinnan alueella. Palvelun sisältö räätälöidään asukkaan tarpeita vastaavaksi. Kotilopalvelu toimii jatkumona kuntoutumisen polulla niille, jotka ovat valmiita siirtymään tukitoimien avulla itsenäisempään elämään. Palvelun piirissä olevat kuntoutujat voivat osallistua asumisyksiköiden toimintaan ja virkistysretkiin arkipäivisin. Puhelinpäivystys kuuluu palveluun ympäri vuorokauden, seitsemänä päivänä viikossa.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Riikka Niskanen
044 994 4661
riikka.niskanen@esperi.fi

Ohjaajat
029 0800 713

Kuulumisia