Esperi Hoitokoti Kapteenska

“Tavoitteellista kuntoutusta ja turvallista asumista!”

Esperi avaa uuden mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikön Helsinkiin Tapaninvainioon. Kohde valmistuu loppuvuodesta 2017. Esperi Hoitokoti Kapteenska tulee tarjoamaan ympärivuorokautista asumispalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asukaspaikkoja on yhteensä 15.

Mielekäs arki

Monipuolinen toiminta kuten erilaiset ryhmät ovat keskeinen osa arkea. Aktiivinen sekä mielekäs tekeminen tukevat osallisuutta ja kuntoutumista. Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään ottamalla asukkaat mukaan päivittäisiin askareisiin ja asioiden hoitoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma tavoitteellisen hoitotyön tueksi.

Viihtyisä koti

Esperi Hoivakoti Kapteenskan asukkaiden käytössä tulee olemaan omat esteettömät huoneet kylpyhuonetiloineen sekä viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Yhteistilojen kaluste- ja sisustusratkaisut on tehty kodinomaisuutta, turvallisuutta ja asiakkaiden omatoimisuutta ajatellen. Asukkaiden käytössä on myös viihtyisä piha-alue. Yksikkö sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä Helsingin Tapaninvainiossa.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Tiedotamme lisää hankkeesta rakennusprosessin edetessä. Yksikön valmistuttua järjestämme mahdollisuuden tutustua yksikköön avoimien ovien merkeissä.

Aluepäällikkö
Anita Kuokkanen
0400 241 894
anita.kuokkanen@esperi.fi