Esperi Hoivakoti Luhalahti

“Luhalahti tarjoaa tehostettua palveluasumista sekä kevyempää palveluasumista.”

Esperi Hoivakoti Luhalahti tarjoaa kodinomaista ympärivuorokautista asumispalvelua sekä kevyempää palveluasumista ikäihmisille. Luhalahdessa on myös valmius ottaa vastaan erityishoivaa tarvitsevia asukkaita. Hoivakodissa on yhteensä 49 asukaspaikkaa. Luhalahti on aloittanut toimintansa vuonna 2006, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2012.

Omassa siivessä on kevyemmän palveluasumisen huoneita. Palveluasumista tarjotaan niin lyhyt- kuin pitkäaikaisesti. Tehostetussa palveluasumisessa hoitajat ovat läsnä ympärivuorokautisesti. Kevyemmässä palveluasumisessa asukkaat ovat toimintakykyisempiä ja selviytyvät monista päivittäisistä toiminnoista vähäisemmän avun tai ohjauksen turvin.

Lämminhenkinen arki

Asukkaiden toimintakykyä tuetaan kuntouttavan ja osallistavan hoitotyön keinoin, asukkaan tarpeet ja voimavarat huomioiden. Hoivakodissa hyödynnetään kauniin ja rauhallisen maalaisympäristön tarjoamia mahdollisuuksia. Hoivakodissa sovelletaan Green Care- menetelmää, joka hyödyntää luonnon tarjoamia mahdollisuuksia arjen toiminnassa. Luhalahdessa järjestetään aktiivisesti kuntouttavaa päivätoimintaa ja juhlia, musiikkiesityksiä sekä tapahtumia, joihin myös kyläläiset ja omaiset osallistuvat aktiivisesti. Luhalahdessa tehdään yhteistyötä paikallisen päiväkodin, seurakunnan ja marttojen kanssa.

Toiminnan perustana ovat sovelletut yhteisöhoidon periaatteet, henkilökohtaiset hoito- ja palvelusuunnitelmat sekä yhteiset normit ja rajat. Kaikki yhteisön jäsenet, niin asukkaat kuin työntekijät, osallistuvat arjen toimintaan. Yhteisöhoitoa toteutetaan osallistumalla yhteisiin tapahtumiin, kuten ruokailu- ja kahvihetkiin, juhliin, retkille ja toimintaryhmiin.

Laatu, kodinomaisuus ja yhteistyö kuuluvat Luhalahden arkeen. Kodinomaisuus tarkoittaa päivittäistä yhdessäoloa, osallistumista ja ajanvietettä sekä turvallista ja lämmintä ilmapiiriä. Jokainen voi viettää hyvää ja aktiivista arkielämää omana itsenään. 

Turvallinen koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen. Yhteiset tilat ovat avarat ja kodinomaiset sekä helppokulkuiset. Luhalahdessa ikäihminen saa elää luonnonläheisessä ja toiminnallisuutta ylläpitävässä ympäristössä turvallista ja arvokasta elämää.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat (kotiruoka)
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Minna Kankaansivu
045 128 2525
minna.kankaansivu@esperi.fi

Tiiminvetäjä
Elina Möller 050 356 7626

Hoitajat
Itätuuli 045 209 5515
Länsituuli 045 128 2858
Ylätuuli 045 878 1666

Kuulumisia

Selaa uutisia