Esperi Hoitokoti Päivölä-Peltola

“Porrasteinen ja joustava kuntoutumisen polku”

Esperi Hoitokoti Päivölä-Peltola tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ja kotiin tehtäviä tukikäyntejä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä sosiaalisesti syrjäytyneille henkilöille Karstulassa. Lisäksi asiakkaat voivat tulla kodille ns. päiväkäynneille, jolloin asiakas osallistuu toimintaan ja ruokailee kodilla. Hoitokodin perustanut yritys aloitti toimintansa vuonna 1990 ollen näin Keski-Suomen vanhin yksityinen palveluntuottaja. Osaksi Esperi-konsernia toiminta liittyi toukokuussa 2016.

Esperillä on Karstulassa toinenkin mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikkö, Esperi Hoitokoti Kruukinrinne. Kruukinrinteestä lisätietoja löydät täältä.

Mielekäs arki

Keskeistä on palveluiden porrasteisuus. Monipuoliset palvelut mahdollistavat joustavan kuntoutumisen polun, kun kuntoutuja voi siirtyä kevyemmän asumispalvelun piiriin tuen tarpeen vähentyessä. Kuntouttava toiminta perustuu yhteisöhoidon periaatteeseen, joka tarkoittaa yhteistyötä, avointa keskustelua ja keskinäistä vastuunottoa. Jokaisen asukkaan oma mielipide on tärkeä. Arjen taitoja ja toimimista harjoitellaan yhdessä ja asukkailla on mahdollisuus harrastaa ja osallistua hoitokodin aktiviteetteihin.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Suunnitelmassa määritellään kuntoutumisen tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi. Ohjaaja kannustaa ja motivoi kuntoutujaa. Määränpäänä on itsenäisempi asumismuoto tulevaisuudessa. 

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on käytössään tilava huone ja kodikkaat yhteistilat. Viihtyisä piha-alue mahdollistaa ulkoilun ja harrastamisen. Hoitokoti sijaitsee vehreällä ja rauhallisella alueella Karstulassa.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Marianne Ahonen
050 462 1535
marianne.ahonen@esperi.fi

Ohjaajat
014 471 535