Esperi Hoitokoti Mäntyniemi

“Mäntyniemen johtotähtenä on kodinomaisuus.”

Esperi Hoitokoti Mäntyniemi on 15-paikkainen mielenterveyskuntoutujien ympärivuorokautisen asumispalvelun hoitokoti Loviisassa. Hoito on kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä.  Hoitokodissa työskentelee ammattitaitoinen henkilöstö ympäri vuorokauden.

Mäntyniemen asukkaat ovat aikuisia ja iäkkäämpää väkeä, ja monella on takanaan pitkä laitoshistoria. Mäntyniemi on kaksikielinen hoitokoti, joka sijaitsee rauhallisella paikalla luonnon läheisyydessä. Hoitokoti on ollut toiminnassa vuodesta 2000 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2007.

Aktiivinen arki

Mäntyniemen toiminta perustuu kuntouttavaan työotteeseen ja arjen taitojen ylläpitämiseen. Asukkailla on paljon somaattisia vaivoja, mutta he ovat omatoimisia eivätkä käytä apuvälineitä. Mäntyniemi on asukkaille koti. Mäntyniemessä on selkeät rajat, mutta asioita tehdään asukkaiden tahtiin. Kodinomaisuuteen kuuluvat perinteet ja juhlapäivien viettäminen. Asukkaat otetaan mukaan päivittäisiin arjen askareisiin ja yhdessäoloon. Mäntyniemen henkilökunta laittaa itse maukkaan ruoan ja ruokailuhetkiä vietetään yhdessä päivittäin.

Viihtyisä koti

Mäntyniemi sijaitsee rauhallisessa ympäristössä mäntymetsän keskellä Pernajassa, Loviisassa. Ympärillä on omakotitaloalue. Hoitokodin tilat ovat kodinomaiset ja viihtyisät sekä käytössä on kaunis piha-alue.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Mari Lotila
0400 372 434
mari.lotila@esperi.fi