Esperi Hoitokoti Merimetso

“Toiminnan keskiössä on osallisuuden ja kuntoutumisen tukeminen!”

Esperi avaa uuden mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikön Loviisaan toukokuun 2017 aikana. Uusi Esperi Hoitokoti Merimetso tarjoaa asumispalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea arjessaan. Asukaspaikkoja on yhteensä 15, kolmessa erillisessä pienryhmäkodissa.

Toiminnallinen arki

Kuntouttava toiminta kuten viikoittain kokoontuvat erilaiset ryhmät ja asiointiharjoittelu ovat keskeinen osa arkea. Merimetsossa nautitaan musiikkihetkistä päivittäin ja mahdollisuuksien mukaan panostetaan elävään musiikkiin. Aktiivinen ja motivoiva tekeminen tukevat osallisuutta ja kuntoutumista. Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään ottamalla asukkaat mukaan päivittäisiin askareisiin ja asioiden hoitoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma tavoitteellisen hoitotyön tueksi. Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Viihtyisä koti

Hoitokoti Merimetso sijaitsee Loviisan keskustan tuntumassa, palveluiden sekä liikuntamahdollisuuksien lähellä. Jokaisen asukkaan käytössä on oma, esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä avarat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Herkullinen ruoka valmistetaan omassa keittiössä. Sisustusratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen. Asukkaiden käytössä on myös yksikön viihtyisä piha-alue.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Tiedotamme lisää hankkeesta rakennusprosessin edetessä. Yksikön valmistuttua järjestämme mahdollisuuden tutustua Hoitokoti Merimetsoon avoimien ovien merkeissä.

Aluepäällikkö
Jouni Helen
050 406 2560
jouni.helen@esperi.fi