Esperi Hoitokoti Lounatuuli

“Kodikasta arkea esteettömissä ja turvallisissa tiloissa”

Esperi Hoitokoti Lounatuuli tarjoaa kodinomaista, ympärivuorokautista asumispalvelua ja hoivaa mikkeliläisille sekä ulkopaikkakuntalaisille ikäihmisille. Lounatuulessa on yhteensä 30 ympärivuorokautisen palveluasumisen asuntoa, kolmessa eri asuinsiivessä. Lounatuulessa asuvat ikäihmiset ovat pääosin muistihäiriöisiä. Lounatuulen asukkaat eivät ole laitoshoidon tarpeessa, mutta eivät myöskään selviydy arjesta ilman apua, tukea ja huolenpitoa. Hoitokoti Lounatuuli on ollut toiminnassa vuodesta 2011 lähtien.

Mielekäs arki

Lounatuulen toiminta-ajatuksena on tarjota asumis- ja hoivapalveluita niille vanhuksille, jotka eivät enää selviydy yksin kotona. Periaatteena on turvata jokaiselle asukkaalle kodinomainen ja virikkeellinen asuminen sekä hoiva, kunnioittaen asukkaan omia elämänarvoja. Kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella pyritään säilyttämään asukkaiden omatoimisuus mahdollisimman pitkään. Asukkaat ovat mukana arjen askareissa sekä heille järjestetään päivittäin mielekästä tekemistä ja ohjelmaa.

Hoivakoti Lounatuulen henkilökunnalla on runsaasti kokemusta ja ammattitaitoa psykogeriatrisessa vanhustyössä, dementiahoidossa sekä erilaisten käytöshäiriöiden hoidossa. Henkilökunta on profiloitunut ns. haastavien ikäihmisten hoitoon ja huolenpitoon.

Turvallinen koti

Esperi Hoitokoti Lounatuuli sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Lounatuulessa eletään kodikkaasti esteettömissä ja viihtyisissä tiloissa. Tilojen sisustuksessa ja suunnittelussa on otettu asiakasryhmän tarpeet huomioon. Hoitokodilla on turvallinen piha-alue sekä vehreä ympäristö, missä on mukava ulkoilla.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoiva
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Sinikka Liljeberg
044 720 2722
sinikka.liljeberg@esperi.fi

Hoitajat
044 720 2718

Kuulumisia