Esperi Hoitokoti Majakka

“Kodit ovat Kotisatamassa ja päivätoimintatila Messissä”

Esperi Hoitokoti Majakka on mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluyksikkö Mikkelissä. Hoitokoti Majakkaan kuuluu kaksi rakennusta: asukkaiden kodit sijaitsevat kolmikerroksisessa kerrostalossa, Kotisatamassa sekä työ- ja päivätoimintatila on yksikerroksisessa Messissä. Majakka on ollut toiminnassa vuodesta 2004 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2008.

Majakka tarjoaa  palveluasumista 40 kuntoutujalle ja lisäksi kevyempää tukiasumista. Majakassa järjestetään kuntouttavaa työ- ja päivätoimintaa. Majakan asukkaat eivät ole laitoshoidon tarpeessa mutta tarvitsevat ohjausta, valvontaa ja tukea selviytyäkseen avohoidossa.

Mielekäs arki

Majakan toiminta perustuu kuntouttavaan työotteeseen. Kuntouttavat ryhmät kuuluvat päivittäiseen ohjelmaan. Retkeily ja mökkeily ovat tärkeä osa Hoitokoti Majakan kesätoimintaa. Puutarharyhmä kokoontuu viikoittain keväästä sadonkorjuujuhlaan asti. Sadonkorjuujuhlassa ryhmäläiset valmistavat aterian itse kasvattamistaan aineksista. Palvelukeskus Majakan pihapiiri ja ympäristö antavat hyvät puitteet puutarhanhoidolle sekä muulle yhteiselle tekemiselle. Jokaiselle asukkaalle laaditaan oma viikko-ohjelma, johon määritellään asukkaan osallistuminen erilaisiin toimintoihin.

Toiminnan tavoitteena on suunnitelmallinen ja tavoitteellinen kuntoutuminen sekä siirtyminen itsenäisempään asumismuotoon. Hoitokoti Majakan henkilökunta rakentuu vahvoista psykiatrisen hoidon osaajista, jotka ovat koulutettuja ja kokeneita hoitotyön ammattilaisia. 

Viihtyisä ympäristö

Majakassa asukkailla on käytössään tilavat huoneet sekä kodinomaiset yhteistilat. Hoitokodin piha on vehreä ja viihtyisä sekä ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastamiselle ja liikkumiselle. Kaikki Majakan yksiköt sijaitsevat Mikkelissä, keskustan palveluiden tuntumassa.

Kuntouttava työtoiminta

Asukkaille järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa. Palvelu- ja ryhmäkodin sekä tukiasuntojen asukkailla on mahdollisuus käydä ryhmä- ja työtoiminnoissa Majakassa. Majakan päivä- ja työtoiminnan palveluita voi ostaa myös kotona asuville mielenterveyskuntoutujille.

Yksikönpäällikkö
Mari Kortelainen
050 535 2272
mari.kortelainen@esperi.fi

Majakka
0440 292 066
Tuukkalan kylätie 3-5, 50500 Mikkeli

Rantakylä
0440 338 664,
Hevoshaantie 1, 50600 Mikkeli

Kuulumisia

 • 20
  heinäkuu 2016
  Majakassa mökkikausi on avattu!

  Hoitokoti Majakassa kesän mökkireissut on aloitettu. Mökillä aika on kulunut kauniissa ympäristössä mukavan yhteisen tekemisen parissa.

 • 24
  maaliskuu 2016
  Majakka tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista

  Esperi Hoitokoti Majakan toimintaprofiili muuttuu huhtikuun alusta alkaen. Ennen tehostettua asumispalvelua tarjonnut Majakka jatkaa toimintaansa palveluasumisen yksikkönä. Majakka tarjoaa kevyttä palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

 • 29
  heinäkuu 2015
  Retkeilyä ja mökkeilyä Majakassa

  Palvelukeskus Majakan kesä on kulunut mielenkiintoisen retkeilyn ja mukavan mökkeilyn parissa. Majakan väki teki päiväretken Savonlinnaan

 • 18
  toukokuu 2015
  Avoimet ovet keskiviikkona 3.6. kello 12.30-15.00

  Palvelukeskus Majakka, Valkama ja Lounatuuli viettävät yhteistä avoimien ovien päivää keskiviikkona 3.6.2015 kello 12.30-15.00!

 • 15
  toukokuu 2015
  Majakan väki vietti perinteiset vappujuhlat!

  Esperin Palvelukeskus Majakan väki juhli vappua yhdessä viereisen Palvelukeskus Valkaman kanssa.

Selaa uutisia