Esperi Hoitokoti Villa Niemi

“Yksilöllistä palveluasumista erityisryhmille ja ikääntyneille asiakasryhmään erikoistuneen henkilöstön tuottamana”

Esperi Hoitokoti Villa Niemi tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista eri asiakasryhmille kolmessa eri kerroksessa. Ykköskerroksessa on yli 65 - vuotiaiden erityishoivan yksikkö vaativahoitoisille asukkaille. Ikääntyneiden hoivakoti on omassa yksikössään talon kakkoskerroksessa. Kolmannessa kerroksessa kuntoutuvat alle 65 - vuotiaat erityishoivan asukkaat. Villa Niemi tarjoaa kodin yhteensä 77 asukkaalle. Villa Niemi on edelläkävijä palveluissa, jossa yhdistyvät erityishoivan osaaminen ja terapiaympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Hoitokoti on aloittanut toimintansa vuonna 2010.

Mielekäs arki

Uuden teknologian hyödyntäminen hoitotyössä lisää asukasturvallisuutta ja antaa aikaa kuntouttavaan työhön sekä asukkaan itsenäisyyden tukemiseen. Ympäristö ja alueellinen yhteistyö mahdollistavat kuntouttavan työtoiminnan ja päivätoiminnan kehittämisen myös yksikön ulkopuolelta tuleville eri asiakasryhmille. Päiväohjelma on virikkeellistä ja asukkaille sekä asukkaiden kanssa järjestetään erilaisia ryhmiä ja tapahtumia. Rauhallinen ympäristö mahdollistaa ryhmien ja juhlien pitämisen sään salliessa ulkonakin!

Hoitohenkilöstö on erikoistunut muistisairaiden ikääntyneiden sekä erityisryhmien hoitoon ja ohjaukseen. Villa Niemi toimii yhteistyössä ympäristörakentamiseen erikoistuneen Verte Oy:n sekä alueellisten oppilaitosten kanssa.

Viihtyisä ympäristö

Esperi Hoitokoti Villa Niemi sijaitsee upeassa järvimaisemassa kauniin puiston ympäröimänä. Paikkana luonnon keskellä vanha sairaalamiljöö antaa aivan upeat ulkoilumahdollisuudet. Alue tarjoaa monimuotoisen virikkeellisen ympäristön, jonka mahdollisuuksia hyödynnetään ympäri vuoden. Alueella on terapiapuisto muistihäiriöisille ja viljelypalstat tarjoavat mahdollisuuksia innokkaille viljelijöille.

Kaikki tilat ovat esteettömiä ja ne on suunniteltu asukkaiden erityistarpeisiin. Villa Niemessä asuminen on kodinomaista ja kiireetöntä. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja yhteiset tilat ovat valoisat sekä viihtyisät. Oman huoneen saa sisustaa ja kalustaa itse mieleisekseen.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen hoito ja ohjaus
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava virike- ja harrastustoiminta

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Yksikönpäällikkö
Merja Friman
050 409 7145
merja.friman@esperi.fi

Ikääntyneet (1.krs ja 2.krs)
1.kerros Kuusamakoti 044 720 2710
2.kerros Saarnikoti 044 720 2448

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, Pihlajakoti (3.krs)
044 7202449