Esperi Hoitokoti Omenapuu

“Lämminhenkistä huolenpitoa ja kodinomaista asumista.”

Esperi Hoitokoti Omenapuu on mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Meri-Porissa, lähellä luontoa. Omenapuu tarjoaa ympärivuorokautista, yksilöllistä huolenpitoa henkilöille, jotka eivät itse selviydy arjessa. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu palveluasuminen ja tuettu asuminen. Omenapuussa on yhteensä 50 asukaspaikkaa. Hoitokoti Omenapuu aloitti toimintansa vuonna 2002, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2012.

Omenapuussa asukkaalla on mahdollisuus edetä kuntoutumisprosessissaan porrasteisesti kohti itsenäisempää arkea, eri asumismuotojen tuella. Toiminnallisuus, henkilökohtainen kuntoutumis-suunnitelma sekä viikko-ohjelmat ovat toiminnassa avainasemassa.

Toiminnallinen arki

Omenapuun toiminta on aktiivisesti kuntouttavaa, ja kuntoutus suunnitellaan kunkin asukkaan omien tavoitteiden mukaan. Omenapuun kodinomainen ja lämmin ilmapiiri syntyy pienistä teoista ja asioista, joista tärkein on asukkaan tarpeiden ja toiveiden ymmärtäminen. Jokaisella on oikeus omaan kotiin, jossa on hyvä olla, ja jokaisella on oikeus tulla hyväksytyksi omana itsenään. Työtoimintaan osallistuminen tukee arjen hallintaa ja tuo päivään rytmiä ja merkityksellisyyttä. Omenapuussa järjestetään lisäksi runsaasti vapaa-ajantoimintaa esimerkiksi yhteisiä retkiä ja teatterimatkoja. Liikuntaryhmä ja askarteluryhmä kokoontuvat kerran viikossa. Asukkailla on myös vapaa pääsy uimahalliin ja kuntosalille.

Omenapuun henkilökunta huolehtii asukkaiden lääkehoidon valvonnasta ja sairaanhoidon toimenpiteistä. Henkilökunta myös avustaa asukkaita arjen askareissa sekä päivittäisen elämänhallinnan opettelussa. Asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen, kunkin omien voimavarojen mukaan. Omahoitaja tekee asukkaalle palvelusuunnitelman yhdessä asukkaan ja tämän omaisten kanssa.

Viihtyisä koti

Hoitokoti Omenapuussa jokaisella asukkaalla on oma tilava yksiö, joissa on wc, suihku ja keittiö. Asukkaat voivat halutessaan kalustaa huoneensa itse. Lisäksi Omenapuussa on viihtyisät yhteiset ruokailutilat, olohuone ja tv-tilat sekä saunatilat. Ruoan valmistaa oma emäntä hoitakodin keittiössä. Yksikkö sijaitsee kauniissa ympäristössä. Ympäröivää luontoa hyödynnetään terapeuttisena elementtinä kuntoutumisessa.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Henkilöstö on sosiaali- ja terveysalankoulutuksen saaneita hoitoalan ammattilaisia, pääasiassa lähihoitajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja. Lisäksi hoitokodissa käy säännöllisesti psykiatrian erikoislääkäri ja neurologian erikoislääkäri. Omenapuun kautta järjestyvät myös silmälääkärin, jalkahoitajan ja hierojan palvelut. Hoitokoti Omenapuussa jokaisella asukkaalla on tuttu omahoitaja ja henkilökunta on läsnä ympärivuorokauden.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Marika Uusikorpi
044 538 3526
marika.uusikorpi@esperi.fi

Tiiminvetäjä
050 310 1356 

A-talo ohjaajat
02 6383 525

B-talo ohjaajat
02 6383 526

Kuulumisia