Esperi Hoitokoti Sarka

“Kuntouttavaa ja tavoitteellista asumista!”

Esperi Hoitokoti Sarka on uusi, alkusyksystä 2016 Rovaniemelle avautunut mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikkö. Esperi Hoitokoti Sarka tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 15 ja palveluasumista viidelle aikuiselle mielenterveyskuntoutujalle.

Ympärivuorokautinen asumispalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja apua ympärivuorokauden. Kevyempi palveluasuminen on tarkoitettu itsenäisemmille asukkaille, jotka tarvitsevat vähemmän tukea arkeensa. Ohjaajat ovat paikalla päiväsaikaan. 

Aktiivinen arki

Monipuolinen kuntouttava toiminta kuten viikoittain kokoontuvat erilaiset ryhmät, aktiivinen toiminta ja vertaistuki ovat keskeinen osa arkea. Yhdessä kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä ja tavoitteena on asukkaan siirtyminen kevyempään asumismuotoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma tavoitteellisen hoitotyön tueksi.

Viihtyisä koti

Hoitokoti Sarkassa jokaisen asukkaan käytössä on oma esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä kodinomaiset ruokailu- ja oleskelutilat. Asukkaiden käytössä on myös yksikön viihtyisä piha-alue. Palveluasumista tarjotaan erillisessä rivitalokiinteistössä.

Asumispalveluun kuuluvat

  • ympärivuorokautinen ohjaus ja tuki
  • asukkaan asioista vastaaminen
  • ravitsevat ateriat
  • toimivat tukipalvelut (pyykki-, siivous- ja turvapalvelut)
  • monipuolinen kuntouttava toiminta

Yksikönpäällikkö
Piia Ollila
050 324 5077
piia.ollila@esperi.fi

Hoitajat
050 5977 687

Kuulumisia