Esperi Hoitokoti Rehabia

“Luonnonkaunis ympäristö tarjoaa mahdollisuuden monipuoliselle liikkumiselle!”

Esperi Hoitokoti Rehabia tarjoaa monimuotoisia asumis- ja kuntoutuspalveluita eritasoista tukea tarvitseville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Salossa. Rehabian palveluvalikoimaan kuuluu tehostettu palveluasuminen, kuntouttava palveluasuminen, tuettu asuminen, kuntouttava työtoiminta sekä intervallijaksot kotona asumisen- ja avohoidon tueksi. Avainasemassa on henkilökunnan ammattitaito, osaaminen sekä kokemus haastavien asiakastilanteiden kohtaamisesta. Asukaspaikkoja Rehabiassa on yhteensä 50. Hoitokoti on aloittanut toimintansa vuonna 1996, Rehabia on liittynyt osaksi Esperi-konsernia syksyllä 2011.

Aktiivinen arki

Rehabian viikko- ja päiväohjelma jakautuu erilaisiin toimintaryhmiin, joilla on tärkeä rooli asukkaan kuntoutumisessa. Jokaiselle asukkaalle muotoillaan yksilöllinen ja aktiivinen päiväohjelma, joka rytmittää kuntoutujan arkea. Asukkaiden käytössä on ohjattu askartelupaja, kuntosali, kanttiini, merenrantasauna sekä erilaiset ryhmätilat. Ohjelmaan kuuluu viikoittaiset virkistäytymishetket, teemaillat sekä retket. Rehabian sijainti meren rannalla, luonnonkauniissa ympäristössä mahdollistaa myös monipuolisen liikkumisen ja luonnossa harrastamisen.

Rehabian palveluvalikoima mahdollistaa asukkaalle mielekkään ja toiminnallisen arjen. Kuntoutus perustuu yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan, joka laaditaan asukkaan toimintakyky ja voimavarat huomioon ottaen. Rehabian toiminta on suunniteltu kuntoutujalähtöisesti ja palveluista vastaa moniammatillinen työryhmä. Hoidon laadun takeena ovat henkilökunnan ammattitaito, kokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä positiivinen ja motivoitunut asenne työhön.

Rehabiassa tavoitteena on, että asukkaat voivat siirtyä kuntoutumisen edistyessä itsenäisempään asumismuotoon sekä kevyemmän palveluohjauksen piiriin. Rehabiassa on myös asukkaita, joiden kohdalla asuminen on pitkäaikaista, tarvittaessa pysyvääkin. Rehabiassa pidetään tärkeänä sitä, että asukkaat saavat palvelua omalla äidinkielellään. Henkilökunnasta monet ovat kaksikielisiä ja meillä on käytössä omahoitajajärjestelmä.

Viihtyisä ympäristö

Hoitokoti sijaitsee idyllisessä ja luonnonkauniissa ympäristössä, Salon kaupungin Perniössä, Ylönkylässä. Rehabia on taajama-alueen ulkopuolella, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Asukkailla on käytössään viihtyisät huoneet sekä kodikkaat yhteistilat. Kauniilla piha-alueella ja rauhallisessa ympäristössä on mukava ulkoilla. Rehabiassa on oma keittiö ja monipuoliset ateriat valmistaa koulutettu keittiöhenkilökunta.

Kuntouttava työtoiminta

Rehabia järjestää monipuolista ja yksilöllistä kuntouttavaa työtoimintaa. Työtoimintaa järjestetään sopimuksen mukaan, 1-5 kertaa viikossa. Työtoiminta tarjoaa mahdollisuuden tehdä työtä ohjatusti, turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Työtoiminta räätälöidään kuntoutujan oman toimintakyvyn, kiinnostuksen ja toivomusten mukaisesti niin, että jokaisella työtoiminnasta kiinnostuneella olisi mahdollisuus osallistua toimintaan. Tavoitteena on rytmittää kuntoutujan arkea sekä luoda kuntoutujalle onnistumisen elämyksiä niin, että usko omaan osaamiseen ja oppimiskykyyn kasvaa.

Rehabian työtoiminnan käytössä on oma työpaja. Työpajalla tehdään erilaisia alihankintatöitä, kuten kokooma- ja pakkaustöitä. Rehabian vakiintuneeseen työtoimintaa kuuluvat myös keittiö-, siivous-, erilaiset kunnostus- ja maalaustyöt sekä pihatyöt. Työtoimintaa ohjaa Rehabian ammattitaitoinen henkilökunta. Työtoimintaa kehitetään jatkuvasti, työtoiminnan piirissä olevien kuntoutujien ehdoilla.

Yksikönpäällikkö
Piia Saarela
045 277 1400
piia.saarela@esperi.fi

Tiiminvetäjät
Leena Kemppainen 040 832 6296
Soile Krzywacki 050 911 2540
Toini Tervo-Lindgren 050 911 1801

Kuulumisia