Esperi Hoitokoti Salo

“Hoito on kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä, jokainen asukas on ainutkertainen. ”

Esperi Hoitokoti Salo tarjoaa palveluasumista, ympärivuorokautista palveluasumista ja tukiasumista mielenterveyskuntoutujille turvallisessa ja kuntoutuksen mahdollistavassa ympäristössä kuntoutujien omia voimavaroja tukien. Hoito on kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä hoitoa - jokainen asukas on ainutkertainen.  Hoitokodissa on 22 asukaspaikkaa. Hoitokoti on perustettu vuonna 1994, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2009.

Aktiivinen arki

Salon hoitokodissa tuotetaan monipuolista päivätoimintaa, jonka tarkoituksena on antaa elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia jokaiselle toimintaan osallistujalle. On tärkeää, että asukas tuntee itsensä tärkeäksi ja kokee onnistumisen riemun. Päivä- ja viriketoiminnassa pyritään luomaan miellyttäviä toimintahetkiä, joissa henkilökohtaiset mieltymykset ja taidot otetaan huomioon. Myös asukkaiden mielipiteitä ja toiveita päivätoiminnan suhteen huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Käytössä on koko vuodeksi laadittu viriketoimintasuunnitelma. Aktiivista yhteistyötä tehdään yhdessä kaupungin ja erilaisten järjestöjen kanssa. Kesäisin vuokrataan kesämökki, jossa asukkaat voivat nauttia ulkoilmasta, saunomisesta, uimisesta ja makkaran paistosta. Kuntouttavana työtoimintana ovat ruokaryhmät, joissa asukkaat tekevät itse ruokansa ja oman asuntonsa siivouksen ohjaajan avustuksella.

Viihtyisä ympäristö

Hoitokoti sijaitsee Salon keskustassa, kaikkien palveluiden läheisyydessä. Kerrostalon alakerrassa on ryhmämuotoinen asumisyksikkö. Tämän lisäksi käytössä on kymmenen erikokoista huoneistoa, jotka sijaitsevat kerrostalon eri kerroksissa. Kuntoutujat asuvat omissa asunnoissaan naapureina muiden vuokralaisten ja tavallisten osakkeenomistajien kanssa. Asukkaat ovat hyvin integroituneet ympäristöönsä ja yhteistyö talossa toimii asukkaiden kesken.

Yksikönpäällikkö
Eija Salo
050 571 0907
eija.salo@esperi.fi

Tiiminvetäjä
040 162 7207

Kuulumisia