Asumisvalmennus

“Tavoitteellista asumisen valmennusta!”

Tarjoamme tavoitteellista asumisvalmennusta erityistä tukea tarvitseville asiakkaille. Määrittelemme asumisvalmennusjakson pituuden ja tuen tarpeen aina yksilöllisesti. Meillä on useita asumisvalmennusyksiköitä eri puolella Suomea ja viemme palvelua myös asiakkaiden koteihin.

Asumisvalmennusjakson aikana harjoitellaan elämänhallintataitoja ja arvioidaan tuentarvetta. Asumisjakson päätteeksi pyritään löytämään asiakkaan elämäntilanteeseen mahdollisimman hyvin sopiva asumismuoto ja asiakkaan tarpeita vastaavat tukipalvelut.

Asumisvalmennusyksiköt:

Asumisvalmennusyksikkö LINTULA tarjoaa kodinomaista asumisvalmennusta 16-27-vuotiaille nuorille Helsingin Vuosaaressa. Lintulassa on tilat kolmelle asiakkaalle. Jokaisen asiakkaan käytössä on oma huone ja jaetut yhteistilat.

Asumisyksikkö SUOKKO on 9-paikkainen päihteetön yksikkö Helsingin Pohjois-Haagassa. Suokko on tarkoitettu syrjäytymisuhan alla oleville ja erityistä tukea tarvitseville nuorille sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Suokossa työskentely painottuu syrjäytymisen syiden ja arjen haasteiden selvittämiseen. Tavoitteena on nuoren itsenäistyminen, oman asunnon löytyminen sekä yhteiskuntaan kiinnittyminen. Ohjaaja on paikalla päivittäin.

Tukiasumisyksikkö POVARI on tarkoitettu alle 35-vuotialle asiakkaille, jotka tarvitsevat pidempiaikaista tukiasumista. Povari sijaitsee Järvenpäässä ja yksikössä on kaksi asiakaspaikkaa. Asiakkaiden käytössä on omat huoneet ja jaettu keittiö. Työntekijä käy yksikössä päivittäin. Tavoitteena on nuoren itsenäinen asuminen tulevaisuudessa.

Asumis- ja arviointiyksikkö ESSU tarjoaa vankkaa tukea 17-27-vuotiaille nuorille haastavaan elämäntilanteeseen tai siirtymävaiheeseen. Essussa on kolme asiakaspaikkaa. Asumisjakson aikana ohjaaja työskentelee tiiviisti asiakkaan sekä hänen tukiverkostonsa kanssa. Tavoitteena on tehdä laaja tilannearvio nuoren elämästä. Nuorelle tarjotaan tukea elämäntilanteen selvittelyyn ja yhdessä opetellaan elämänhallintataitoja. Ohjaaja on paikalla Essussa päivittäin 8-22. Lisäksi käytössä on 24h puhelinpäivystys.

Asumisvalmennusyksikkö TASKU tarjoaa kodinomaista asumisvalmennusta 16-27-vuotiaille nuorille Järvenpäässä. Taskussa on tilat kolmelle asiakkaalle. Jokaisen nuoren käytössä on oma huone ja jaetut yhteistilat.

Asumisvalmennusyksikkö VESKA tarjoaa kodinomaista asumisvalmennusta 16-27-vuotiaille nuorille Järvenpäässä. Veskassa on tilat kahdelle asiakkaalle. Jokaisen nuoren käytössä on oma huone ja jaetut yhteistilat.