Esperi Hoitokoti Sinirinta

“Toiminnallista ja aktiivista asumista!”

Kankaanpäähän on valmistunut uusi kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Esperi Hoitokoti Sinirinta syksyllä 2016. Hoitokoti tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista sekä tukiasumista kehitysvammaisille henkilöille. Autetun asumisen ryhmäkoti tarjoaa kodin 15 kehitysvammaiselle. Erillisessä rivitalossa on viisi tukiasumisen asuntoa. Hoitokoti sijaitsee rauhallisella ja viihtyisällä asuinalueella.

Aktiivinen arki

Ryhmäkodin ja tukiasumisen asukkaiden omatoimisuutta tuetaan asukkaan voimavarat huomioiden. Asuminen on kodinomaista; päivät rytmittyvät erilaisten arjen askareiden ja kodin ulkopuolisten tapahtumien sekä retkien mukaan. Päivä-, työ- tai avotyötoimintaan osallistutaan arkisin, yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone ja esteetön kylpyhuone. Yhteiset ruokailu- ja seurustelutilat ovat avarat ja kodinomaiset. Sinirinnassa asukkailla on myös käytössään tuvallinen ja viihtyisä piha-alue.

Asumispalveluun kuuluvat

Autettuun asumispalveluun kuuluvat ympärivuorokautinen apu, ravitsevat ateriat, toimivat tukipalvelut ja monipuolinen harrastus- ja viriketoiminta. Kevyempi tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Tukiasumisen palveluun kuuluvat ohjaus ja apu päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen.

Yksikönpäällikkö
Outi Kangasniemi
050 326 8049
outi.kangasnimi@esperi.fi

Kuulumisia